Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Új gépjárművel bővült a beledi tűzoltók felszereltsége

Pénzváltó Sándor az 1984-es kiadású, 13 mázsás, 220 LE-s Mercedest dinamikus, erős autónak jellemzete, mely a terepen is megállja a helyét. A gépjárműfecskendő mostantól a beledi önkéntesek munkáját segíti.

Tökéletes műszaki állapotban lévő Mercedes típusú gépjárműfecskendővel gazdagodott nemrég a Beledi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az értékes ajándékot Szalay Antal adta át a pünkösdi fesztivál alkalmával. A Provertha Zrt. tulajdonosa nem először bizonyította önzetlenségét és nyújtott ekkora segítséget a lánglovagoknak, hiszen a régebbi gépjárművet is ő szerezte be a németországi Pforzheimből.
– Nagy előrelépés ez nekünk, mert a régi autót kiválthatjuk ezzel a 2500 literes tartállyal rendelkező, gyorsbeavatkozóval felszerelt járművel. Nem kell kigurítani a hagyományos tömlőket, majd újra feltekerni, ezenkívül sokkal könnyebb az oltás a sugárcsöves gumitömlővel – magyarázta Pénzváltó Sándor. Külön felszerelésként járt hozzá a 3-szor 16 fokos kitolós létra, valamint a 4 db-os dugólétra, amelyeket ha újonnan kellett volna megvásárolniuk, közel egymillió forintba került volna. Szintén tartozéka egy 380 V-os áramfejlesztő és néhány kisebb kiegészítő eszköz. A gépjárműfecskendőnek 2021-ben jár le a műszakija, szervizkönyve rendben van, a honosítás után pedig mielőbb szeretnék hadrendbe állítani.
A hármas katasztrófavédelmi besorolású beledi tűzoltóság csapata szeretne a kettes kategóriába kerülni, amelyhez teljesíteni kell a feltételeket. Az átminősítés nemcsak a vonulásnál, hanem a pályázatok terén is előnyt jelentene – mondta Pénzváltó Sándor parancsnok.

Beküldés dátuma: 2019. 07. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.

 • Ízig-vérig pedagógus - Karakai Anna 90 éves

  A pályaválasztásban sokat jelentett számára, hogy tanárai rendre biztatták és amikor kevés remény látszott arra, hogy megvalósítsa terveit, érzései akkor sem hagyták cserben, bízott magában.

 • A klasszikus sportágak mellett újítana a CSSE

  A Csornai Sportegyesület minden egyes megmozdulása a helyiek érdekében történik – mondta Családi János.