Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Női önkéntesek segítik a tűzoltók munkáját

Beled Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete eddig minden alkalommal sikeresen pályázott – mondta televíziónknak Pénzváltó Sándorné, aki örömmel látja, hogy egyre több nő választja hobbijának az önkéntességet. Szerinte ez a tendencia ösztönzőleg hat a fiatalokra is, akik meglátják a lehetőséget a kibontakozásra.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség évente egy, illetve két alkalommal tart alapfokú felkészítést az önkéntes tűzoltó egyesületi tagok számára. A hivatásosok első két alkalommal az elméleti ismereteket adják át a résztvevőknek, akik gyakorlati szinten is elsajátíthatják a tűzoltók munkáját. Kiss László szerint megbecsülésre méltóan cselekednek az önkéntesek, mert embertársaik testi épségét és javait próbálják megóvni.
– Nagyon fontos, hogy a beavatkozó önkéntesek biztonsága is megvalósuljon, hiszen értékteremtő munkát végeznek – fogalmazott a tűzoltó alezredes, majd hozzátette: a szabályok a hivatásosokkal együttműködő önkéntesekre egyaránt vonatkoznak.

Beled Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületénél az utóbbi időben több új belépőt regisztráltak, ezért fontosnak tartották, hogy a frissen érkezettek is megismerkedjenek az alkalmazott technikákkal, legyenek tisztában a szabályokkal és a tevékenységükhöz szükséges feltételekkel.
Megfelelő alapfelszereltség nélkül „éles bevetésen” nem vehet részt senki. A parancsnok felesége, Pénzváltó Sándorné sem közreműködött még oltás közben, de elég jól ismeri a szervezet működését. Az asszony azért csatlakozott az egyesülethez, hogy háttérmunkájával segítse a helyieket: információt gyűjt a pályázatokhoz, figyelemmel kíséri a versenyek időpontjait.
Riportalanyunk elmesélte, hogy tavaly pünkösdkor Szalai Antal jóvoltából korszerűbbre cserélték a régebbi gépjárműfecskendőt, pályázati forrásból pedig új eszközöket szereztek be.
A bizalom az alapja mindennek, összetartó csapatként működnek együtt. Az egyesületi tagok nagyon érdeklődőek és közösen készítik fel a fiatalokat az életkoruknak megfelelő kihívásokra. A felnőttek részt vesznek az évente megrendezésre kerülő versenyeken, de maguk is megszerveznek egy-egy összejövetelt. A főzéssel egybekötött találkozókra komplett családok jönnek el rendszeresen. A szülőkkel érkező gyermekek korán átérzik az összetartozás fontosságát, mert tudják, hogy egymásra mindig számíthatnak.

Beküldés dátuma: 2020. 03. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek