Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvári másodkapitánnyal nyert a női horgászválogatott

A magyar női horgászválogatott öt napon át tréningezett, hogy megismerje Dél-Afrikában az európaitól lényegesen eltérő körülményeket. Szákovics Imrére, a csapat másodkapitányára sokrétű feladat várt a világversenyen.

2019 februárjában aranyérmet szerzett a női horgászválogatott Dél-Afrikában zajló 26. Női Horgász Világbajnokságon. A kapuvári Szákovics Imre, mint többszörös országos egyéni, valamint magyar és Európa- bajnok, a horgász világbajnok csapat tagja kísérőként vett részt a rangos megmérettetésen. Magyarországot az édesvízi részleg képviselte a világversenyen. Az országos horgász szövetség négy csapatot küldött: a pontyfogókat, a pergetőket, valamint a női és feeder válogatottat.
A versenyhorgászok sokszor furgonnyi felszereléssel érkeznek a helyszínekre, ezért komoly felkészítést igényelt a csapat utaztatása. A magyarokat szállító gép egy héttel a verseny előtt landolt a hosszú, viszontagságos, költséges, tízezer kilométeres repülőutat követően. A magyar női válogatott másodkapitánya elmondta, hogy Dél-Afrika kellemes csalódás volt számukra.
A horgászatban előny, ha minél érettebb valaki, mert több tapasztalattal rendelkezik. A magyar női válogatott életkora meglehetősen széles spektrumot fogott át, mert a huszonévesektől kezdve a közel ötven esztendősig jelen voltak a versenyen. A halösszetétel szektoronként változott, ezért ennek megfelelően választották meg a taktikát az erős horgásznemzetekkel szemben. Szákovics Imre a verseny napján a többiekkel együtt korán kelt, hogy részt vegyen az etetőanyag elkészítésében és a csalik összerakásában. Az egy-két órás előkészület után segített az edzéseken, és tanácsokkal látta el a női válogatott tagjait, miközben megfigyelte a többi ország csapatának versenyzési szokásait.
– A legfontosabb az volt, hogy segítsük a lányokat, mind fizikailag, mind szellemileg. Tudásunkat összeadva alakítottunk ki olyan taktikát, amely a versenyen működhetett. Nagyon jól horgásztak a lányok, és személy szerint is nagyon büszke vagyok rájuk – fogalmazott Szákovics Imre.

Beküldés dátuma: 2019. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.