Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A versenyhorgászat országos ranglistájának első helyezettje

A magyar horgászválogatott jó eséllyel indult volna a 2020-as világversenyeken, de a koronavírus-járvány miatt az idén elmaradt minden. Szákovics Imrének azonban az idei esztendő is meghozta az egyéni sikert, mert első lett a magyar bajnokságon, így ő vezeti a versenyhorgászat ranglistáját.

2019-ben még egyáltalán nem sejtették, hogy mit hoz a következő esztendő. A horgászok a megszokott módon készültek a kvalifikációs versenyekre, mert szerettek volna kijutni a klubcsapatok világversenyére, valamint az Olaszországban megrendezésre kerülő világbajnokságra. Utóbbi a viszonylag közeli helyszín miatt lett volna különösen vonzó a hazai pecások számára. Szerettek volna részt venni a magyar bajnokságokon is, de a világjárvány valamennyi tervüket felülírta. Végül a hazai versenyeket megrendezték, de a nemzetközi szövetség a többit egy évvel későbbre halasztotta.
Szákovics Imre számára a legfontosabb a magyar egyéni bajnokság, mert ha itt jól szerepel, három év eredményeit figyelembe véve bejuthat a magyar válogatottba. Természetesen idén is sikerült neki, így a versenyhorgászat ranglistavezetőjeként köszönthetjük. Ezzel együtt biztos befutó a magyar válogatott csapatába és már csak az kell, hogy 2021-ben megrendezzék a világversenyeket.
További jó hír, hogy a magyar horgászválogatott a világbajnokságokon elért eredményei alapján szintén megszerezte a ranglista vezető helyét.
Mi a magyar siker titka? Nehéz lenne pontosan megválaszolni – mondta Szákovics Imre, de megpróbálkozott vele. – Jó vízterületeink vannak, jól fel tudunk készülni, sok halas pályán lehet gyakorolni.
A kapuvári horgász egyéniben három magyar bajnoki címet és három ezüstérmet szerzett az utóbbi hat évben, pedig a többiekhez képest jóval kevesebbet gyakorol. Lehet, hogy épp az a titka, hogy nem viszi túlzásba és jobban oda tud figyelni a versenyeken – tette hozzá magyarázatként. A magyar horgászválogatott tagja a hétköznapokban főként szaküzletében tartózkodik, ahol a vásárlók a felszerelések mellé egy-egy hasznos tanácsot is kapnak

Beküldés dátuma: 2020. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés