Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kapuvár csapata elnyerte a verseny fődíját

Jobbnál jobb programokat és gasztronómiai élményeket kínáltak a harmadik alkalommal megrendezett Barokk Ételfőző Fesztivál szervezői. Klötzl Géza beszámolt az idei újdonságról: a Polgármesterek Kupáján a települések vezetői mutatták be főzőtudományukat.


A barokk kor jegyében megrendezett fesztivál idei fővédnöke Pápa város volt. Klötzl Géza főszervező szerint a Polgármesterek Kupája rendhagyó, nagy rendezvénnyé alakul ettől az évtől, mely azt jelenti, hogy a települések polgármesterei megmutatják a hazai ízeket. A fesztivál másnapján a csárda- és az úrikonyha versenyzői mérték össze tudásukat. A zsűrit neves szakemberek alkották: Opóczky István elnök, dr. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend nagymestere; Baranyai László észak-dunántúli lovagmester; Manger Henrik, a Kakucsi Böllérfesztivál tulajdonosa; Lovasi József a Rendvédelmi Lovagrend mestere; valamint Németh József Szabadtűzi Lovagrend kódexmestere.
Hámori György és csapata első alkalommal vett részt az ételfőző fesztiválon.
– A fertődi kistérségen kívül egyedül mi kaptunk meghívást erre a rendezvényre, amely nagyon jó kezdeményezés – mondta Kapuvár vezetője, aki szerint az együttlét és a kellemes időtöltés a lényege az ilyen jellegű összejöveteleknek.
A kapuváriak a barokk korhoz illeszkedő, egyedi menüsorral készültek a főzőversenyre: a tárkonyos fácánlevest a káposztás csirkemellel töltött karaj követte, melyhez hagymás-szalonnás burgonyát kínáltak, desszertnek pedig gyümölcsraguval ízesített palacsinta készült.
A Petőházi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai örültek a fertődiek felkérésének, ezért szívesen beneveztek a főzőversenyre. Egyszerű ételt kínáltak a vendégeknek: vörösboros marhapörkölttel készültek.
Fertőd csapata babgulyással rukkolt elő a versenyre. Az ételt hagyományos fűszerek felhasználásával állították össze. Bognár Zoltán polgármester megjegyeztek: a kondér alá valódi tűzifát helyeztek, a rekkenő hőséget pedig hűsítő italokkal próbálták ellensúlyozni.
– Reméljük, hogy a mostani alkalom hagyományteremtő rendezvénnyé fog válni, és még több turista számára hozza el a térség ízeit.

A fertőszentmiklósiak tárcsán sütötték az ételt. A csirkemellet, a csirkecombot, illetve a tarját sok-sok zöldséggel ízesítették: kukoricával cukkinival fűszerezve. – Nagyon örülünk a meghívásnak, és hogy részt vehetünk a szomszéd „vármegye” rendezvényén. Bízom benne, hogy az összejövetel a térség meghatározó fesztiváljává fog válni – mondta Horváth Tibor polgármester.

A Szabadtűzi Lovagrend felajánlásával idén először indult útjára a vándorkupa, melynek lényege, hogy a 2015-ös győztesnek jövőre újból meg kell méretnie magát, hiszen vissza kell hoznia a kupát. A szakavatott zsűrinek a kapuváriak menüsora ízlett a legjobban, ezért ők biztos, hogy egy év múlva is megmutatják főzőtudományukat.

Beküldés dátuma: 2015. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

  • Iskolafejlesztések a fertődi térségben

    Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.

További hírek