Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iskolafejlesztések a fertődi térségben

Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.

Az elmúlt harminc év legnagyobb iskolafejlesztési programja keretében jelentős pénzügyi forrás érkezett a választókerületbe – fogalmazott Barcza Attila. A térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje köszönetet mondott a kormánynak a támogatásért. Egyenként 149 millió forintból újul meg a Sopronhorpácsi Általános Iskola, valamint a Fertődi Babos József Térségi Általános Iskola. A Fertőszéplaki Széchenyi Ferenc Általános Iskola közel 40 millió forintból újulhat meg.
Varga Hajnalka Mária a sopronhorpácsi iskolafejlesztés részleteiről beszélt. Az intézmény vezetője elmondta, hogy felújítják a tantermeket, a folyosókat, közlekedőket és mellékhelyiségeket. Megújul a sportudvar és a tornaszoba. Az energetikai korszerűsítés magában foglalja a tetőzet rendbe tételét. A támogatásból új oktató-fejlesztő eszközöket vásárol az iskola.
Fertődön szintén megújulnak a tantermek és a folyosók, s mindemellett kicserélik a nyílászárókat, valamint a padlóburkolatot. Korszerűsítik az épület világítását, lecserélik az elavult bútorzatot. A tornaterem és a sportudvar felújítása mellett nyelvi labort hoznak létre, valamint fejleszteni fogják a kémiai előadótermet. a vizesblokkok fejlesztését a mozgáskorlátozott helyiség kialakításával együtt fogják végrehajtani.
Fertőszéplakon kijavítják a tetőszerkezetet és korszerűsítik a fűtési rendszert. Új nyelvi labort hoznak létre, és szabadtéri sporteszközöket vásárolnak.

Beküldés dátuma: 2018. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Vásárosfaluba újabb pályázati pénz érkezik

  Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi, alig kétszáz főt számláló dunántúli település, melynek fiataljai húsz esztendővel ezelőtt gondoltak egy merészet: szabadtéri fesztivált szerveznek.

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.