Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iskolafejlesztések a fertődi térségben

Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.

Az elmúlt harminc év legnagyobb iskolafejlesztési programja keretében jelentős pénzügyi forrás érkezett a választókerületbe – fogalmazott Barcza Attila. A térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje köszönetet mondott a kormánynak a támogatásért. Egyenként 149 millió forintból újul meg a Sopronhorpácsi Általános Iskola, valamint a Fertődi Babos József Térségi Általános Iskola. A Fertőszéplaki Széchenyi Ferenc Általános Iskola közel 40 millió forintból újulhat meg.
Varga Hajnalka Mária a sopronhorpácsi iskolafejlesztés részleteiről beszélt. Az intézmény vezetője elmondta, hogy felújítják a tantermeket, a folyosókat, közlekedőket és mellékhelyiségeket. Megújul a sportudvar és a tornaszoba. Az energetikai korszerűsítés magában foglalja a tetőzet rendbe tételét. A támogatásból új oktató-fejlesztő eszközöket vásárol az iskola.
Fertődön szintén megújulnak a tantermek és a folyosók, s mindemellett kicserélik a nyílászárókat, valamint a padlóburkolatot. Korszerűsítik az épület világítását, lecserélik az elavult bútorzatot. A tornaterem és a sportudvar felújítása mellett nyelvi labort hoznak létre, valamint fejleszteni fogják a kémiai előadótermet. a vizesblokkok fejlesztését a mozgáskorlátozott helyiség kialakításával együtt fogják végrehajtani.
Fertőszéplakon kijavítják a tetőszerkezetet és korszerűsítik a fűtési rendszert. Új nyelvi labort hoznak létre, és szabadtéri sporteszközöket vásárolnak.

Beküldés dátuma: 2018. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Vásárosfaluba újabb pályázati pénz érkezik

  Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi, alig kétszáz főt számláló dunántúli település, melynek fiataljai húsz esztendővel ezelőtt gondoltak egy merészet: szabadtéri fesztivált szerveznek.

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.