Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A közös élmény és emlék összehozza az embereket

Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit. A vendégszerető községbe évente visszatérnek osztrák és szlovák barátaik is. Fodor Józsefszerint a közös élmény és az emlékek összehozzák az embereket.

Osli polgármestere a megszokott vidámsággal köszöntötte a Rábaközi Televízió nézőit. Fodor József huszonhat éve szervezi a falunapi programokat, mégsem csökkent a lelkesedése. Osliban évente ez az egyetlen olyan nap, amikor megmozdul a falu teljes lakossága. A fellépők jelentős része környékbeli amatőr csoport tagjaként mutatja meg tehetségét. Idén a szombathelyi kötélugró klub tartott bemutatót, továbbá Oszvald Marika tanítványai szórakoztatták a közönséget.
Az időjárás általában kegyes volt az osli emberekhez, hisz a falu vezetőjének emlékezete szerint az eltelt negyedszázadban csupán egyszer fordult elő, hogy a sátrakat elvitte a szél. Az elszármazottak közül sokan hazajönnek ilyenkor, hogy egy, két, esetleg öt év után találkozzanak ismerőseikkel és meglátogassák a rokonokat.
Aki ritkábban fordul meg Osliban, hamarabb észreveszi a falu fejlődését, mint az állandó lakosság. Fodor József úgy gondolja, hogy a településen élők benne vannak a mindennapok sodrásában, ezért nehezebben észlelik a kedvező változásokat.
Az osli önkéntes tűzoltó egyesület 2019-ben ünnepli megalapításának 130. évfordulóját, mely alkalomból nagyszabású rendezvényt terveznek. A falu mindenben számíthat a lánglovagokra, ők azok, akik állandóan „hadra foghatóak” – hangsúlyozta a község első embere.
Fodor József megköszönte a lakosság falunapi részvételét, valamint azt, hogy huszonhat esztendeje, minden választáskor bizalmat szavaznak neki az emberek. Osliban jelentős beruházásokkal nem büszkélkedhetnek, de folyamatosan pályáznak és saját erőből próbálják fejleszteni a községet. Több száz méter járda épült az utóbbi időben, aszfaltos utak is készültek. Gőzerővel dolgoznak az orvosi rendelő korszerűsítésén, és még ebben a hónapban szeretnék átadni a lakosságnak. A polgármester azt javasolja az embereknek, hogy ne csak akkor látogassák a háziorvost, amikor bekövetkezett a baj, mert időben gondolni kell a megelőzésre. Fodor József végül megköszönte a Rábaközi Televízió falunapi közreműködését, hisz munkánk eredményeként a távolabbi településeken is értesültek az osliak nyári rendezvényéről.

Beküldés dátuma: 2017. 07. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Egyedi épületek Ikrény központjában

  – Ikrényben szeretjük apró lépésekben megvalósítani a jövőt – fogalmazott a település első embere, aki a falunap alkalmával mesélt rövid- és középtávú elképzeléseiről.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • Téti kistérség családi napja Gyarmaton

  Nyitrai Imre baráti hívásra, szeretetszolgálati önkéntesként közreműködött a gyarmati falunapon.