Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A csornai Pántlika Táncegyüttes és vendégei búcsúztatták a nyarat a premontrei parkban

Vendégjárás címmel tartott táncos-zenés délutánt a csornai Pánlika Táncegyüttes. Immár öt éve annak, hogy a pánlikások – a közönség nem kis örömére – vendég fellépőket hívnak Csornára, hogy közösen búcsúztassák a nyarat.

– Egyik kedvenc tanáromtól hallottam egyszer, hogy a színpad élete a tánc, és a tánc mindenhol találhat magának színpadot. Szerencsére itt a premontrei parkban most nem kell sem keresni, sem megteremteni ezt a színpadot, mert már adott. Kő és fa, ami minden évben várja, hogy előhozzák belőle azt, amiért idekerült, hogy a tánc újra életet leheljen a színpadba – fogalmazott Horváth Bence János. A premontrei alperjel így folytatta: – A magam részéről meg vagyok győződve arról, hogy abból a vidámságból és életből, amit a mai néptánc hoz itt létre, nemcsak a színpad kel életre, hanem mindannyian vihetünk belele egy kicsit magunkkal haza, hogy otthon őrizgetve élményekben, emlékekben, mindig visszavágyódjunk ide Csornára, a béke egy szigetére, hogy aztán újabb találkozásokkal újra csak életet hozzunk a csendes színpadra. Beszéljen helyettem a tánc – zárta mondandóját és adta át a színpadot a fellépőknek.
– Voltak már vendégeik külföldről, jöttek nemzetiségi csoportok, hagyományőrző együttesek és barátok a Rábaközből. Sok olyan eredeti, izgalmas és értékes kultúraelem birtokában vagyunk, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. A néphagyomány sokszínűségéről, eredetiségéről, örök újjászületéséről és még örökebb tiszta mondanivalójáról szól a mai délután – mondta Kiss Márton.
2023 augusztusában a csornai premontrei park színpadon vendég fellépő volt az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, a Triola Néptáncegyüttes Pilisszentkeresztről, valamint a Vitnyédi Énekes Lenke Egyesület. A csornai Pántlika Táncegyüttes apraja-nagyja mellett a Timaffy László Alapfokú Néptánciskola növendékei szórakoztatták a közönséget. A táncosokat a Sárarany zenekar kísérte Radák Márton vezetésével.

Beküldés dátuma: 2023. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

  • Nyárzáró traccsparti Csornán

    Idén  meghosszabbították a Csornai Termálfürdő nyitvatartását.  Szeptember első hétvégéjén nyárbúcsúztatót tartottak a termál területén, ahol helyi cégek, civil szervezetek neveztek be a főzőversenyre.

További hírek