Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Van, akinek örömet okoz, ha másokon segíthet

Hét évre visszanyúló kapcsolat eredménye, hogy  a Németországban működő teniszklub tagjai megajándékozták a beledieket. Tompáné Balogh Máriának egyik baráti beszélgetése alkalmával mondta el a Németországból idetelepült ismerőse, hogy a segélyszállítmánnyal Ukrajnába készülő otthoni barátai nálunk pihennek meg. A beledi polgármester asszony megtudta, hogy a német csoport rendszeresen eljuttatja adományát a balti államban élő szegényebb rétegeknek. Szó szót követett, és a rábaközi város vezetője megjegyezte, hogy a Beled környékén élő családoknak is jól jönne az ajándék.  A húsz éve jótékonykodó társaság meglehetősen heterogén, hisz különböző foglalkozást űznek, de összeköti őket a labdajáték, és persze a segítő szándék. Egész éven át keresik-kutatják a kapcsolatokat, hogy összegyűjtsék a hasznos holmikat, amelyeket november táján maguk hoznak el a náluk sokkal rosszabb helyzetben lévő, más országban élő embertársaiknak.
Beled vezetőjének német ismerősei miután meggyőződtek arról, hogy hazánkban is jó kezekbe kerül a szállítmány, még azt is megkérdezték, hogy mire lenne szükség. – Amikor a családsegítőnek kerékpárra volt szükség, akkor azt hoztak, vagy babakocsit, pelenkát, ruhaneműket, gumicsizmát, számítógépet   – mesélte Tompáné Balogh Mária. Az új ágyneműk és ruhák azért kerülhettek ide, mert a gyári ellenőrzés során valamilyen apró hiba, esetleg méretezés miatt nem feleltek meg, de funkciójukat tekintve attól még tökéletesek. A legutóbbi adakozásból nagyon értékes árucikkek kerültek Beledre. A polgármester a mikrobusszal és utánfutóval legutóbb idehozott holmikat 4,5 - 5 millió forintra becsüli. A családsegítőnél elhelyezett ruhákat a házi gondozók kicsomagolják, és a működési területükhöz tartozó valamennyi településre eljuttatják az általuk ismert rászoruló családoknak. Az ajándékból tavaly is került például Soborra, Rábapordányba, Farádra, Vásárosfaluba, Edvére és Rábakecölre. Az ünnepek közeledtével a bedobozolt termékeket élelmiszeradománnyal egészítik ki, hogy még boldogabb legyen a karácsony.Tompáné Balogh Mária nem hagyja veszni ezt a gyümölcsöző barátságot, mert a német település nemrég megválasztott új polgármesterével ugyancsak felveszi a kapcsolatot, hogy folytatódjon ez a szép kezdeményezés.

Beküldés dátuma: 2011. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play