Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Újra járható Kapuvár egyik fő "ütőere", a Kis-Rába-híd

A második világháborúban felrobbantott fővárosi Erzsébet híd darabjaiból kerültek ide azok a korlátelemek, amelyeket az 1949-ben elkészült acél és vasbeton szerkezetű, valamint a nemrég átadott, modern 21. századi kapuvári hídtestbe ugyancsak beépítettek. Hámori György megpróbálta egyetlen szóval kifejezni azt az érzést, amely a kapuváriakban lakozott régóta, így a történethez leginkább passzolónak a “végre!” felkiáltást gondolta. – Aki az elmúlt időszakban Kapuvár közlekedésében részt vett, az remélem érzi, hogy ennek a hídnak mekkora jelentősége van. A híd környéki világítás elkészítéséhez a város a maga szerény eszközeivel hozzájárult – mondta felszabadultan a település vezetője, aki  ígéretet tett arra, hogy hamarosan felfestik a gyalogátkelőket, és jövő tavasszal folytatódik a városközpont korszerűsítése.
A tavalyi közbeszerzési pályázatot 108,8 millió forinttal elnyerő kivitelező, a Strabag területi igazgatója elmondta: idén márciusban bontották el a régi áthidaló szerkezetet, de az alapok megerősítése miatt indított új talajmechanikai vizsgálatok késleltették a munkálatokat. Július végén ismét nekiláttak a beruházásnak, és októberre elkészült az útburkolat. Vermessy Sándor az átadási ünnepségen bejelentette: befejeződött a híd szélesítése és átépítése. Rékasi Győző, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irodavezetője jelképesen is átadta az elkészült beruházást Sümegi Péternek, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatójának.
Az avatóünnepség után megindult a kisvárosi forgalom a hídon: ki csoportosan, ki a kutyájával sétálgatva, míg mások kerékpárral keltek át a folyó felett, s legvégül szabaddá vált a forgalom az autósoknak is. Az elsőként átguruló gépjármű vezetője dudálással adta tudtára mindenkinek, hogy jól használható az út, nyugodtan követhetik. A híd lábánál várakozó asszonyok, Németh Józsefné és Kiss Ferencné abban egyetértettek, hogy a megszélesített, biztonságosabb átkelő Kapuvár színvonalát emeli.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés