Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Újabb fejlemények a kapuvári városközpont felújításáról

Az építkezéssel járó kellemetlenségek  a helyieket, valamint az átutazó vendégeket egyaránt zavarják, ezért ismételt türelmét kérték az érintetteknek. Elkészült a kerékpáros út  Batthyány utca és Piac tér közötti átvezető szakasza, valamint megújult a járda az Országzászló és a Spar áruház területén. Folyamatban vannak a Rábaközi Művelődési Központ belső munkálatai, valamint a tető szigetelése. Részben készült el a zárt csapadékvíz-elvezető csatorna, a szennyvízelvezetés felújítása pedig szintén része a projektnek – sorolta az alpolgármester. A városháza tetőzete új héjazatot kapott, kicserélték a nyílászárókat, elkészült az utólagos vízszigetelés, továbbá megoldották a zárt csapadékvíz-elvezetést. A részben friss vakolatot kapó házban akadálymentes liftet terveznek. Korszerűsítik a régi gépkocsimegállók burkolatát, továbbá új parkolóhelyeket alakítanak ki az épület mögött. A várkertben térkövezett sétányokat hoznak létre, az automata öntözőrendszert kiépítése után pedig új növényzetet telepítenek. Ugyanez vár a Hősök parkjára, ahol medencét alakítanak ki a tervezett vízijátékhoz. A Piac teret augusztus 17-től munkaterületté nyilvánították, ezért ideiglenesen a KSE előtti parkolóban történik az árusítás. A vevők és az eladók az eddiginél sokkal kulturáltabb helyre számíthatnak, mert új asztalokat helyeznek ki, és huszonhat gépkocsimegállóval bővül a parkolási lehetőség. A pályázat konzorciumi partnereként résztvevő üzletek tulajdonosai sem maradnak ki a felújításból, mert a boltok bejáratát akadálymentesítik, és hőszigetelt ajtókra cserélik a nyílászárókat. Hiányosságok miatt újra kellett gondolni a terveket, ezért a várárokban még nem indultak el a munkálatok, de annyit már tudni, hogy az északi felére szabadtéri színpadot, az erdészet felőli részére pedig nézőteret képzeltek. A várárok zöld területe a többi parkhoz hasonlóban megújul, ezenkívül befejeződött a Szent Anna-templom utólagos vízszigetelése, és a kivitelező jelenleg a külső vakolattal van elfoglalva.
Egyes területeken le vannak maradva, míg máshol előbbre tartanak, s mivel a munkálatok nagyjából az előre tervezett ütemterv szerint folynak, Budai Imre abban bízik, hogy a tervezett időpontra elkészül.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play