Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Trianoni megemlékezés Csornán

Egész nemzet tanult meg hangtalanul imádkozni Trianon eljövetelekor. Az emberek azonban megtanulták, hogy egyetlen félelem sem örökös. – Amilyen csendesek lettünk mi, olyan hangos volt körülöttünk a győztesek páholya – mondta Fazakas Zoltán Márton, a Csornán megrendezett trianoni ünnepség szónoka.

A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület nevében Szalayné Galambosi Tímea, a Csor-nai Városi Művelődési Központ és Könyv-tár igazgatója köszöntötte a trianoni béke-szerződés aláírásának és a nemzeti össze-tartozás évfordulójának alkalmából ren-dezett ünnepség résztvevőit. Ezt követően Molnár Ferenc „Trianon” című saját köl-teményét adta elő.
– Magyar testvéreim, kedves fiatalok! Emlékeznünk kell az egykori Magyarországra, és arra a történelmi eseményre, amely jelenünket is, és még a ti jövőtöket is meghatározza – mondta Fazakas Zoltán Márton apát, majd egy megtörtént, valós történetet mesélt el a jelen lévő ifjúságnak, annak okulására, hogy mit jelent az imádság az egyének életében. A harcokban edzett, a világégés idején sokat szenvedett, megrendült férfiak kerestek vigaszt az otthonok felé szálló fohászban. Trianon megalázást, szégyent, elesettséget, szegénységet hozott a magyaroknak.
– Mi a kiút Trianonból? Szeresd a családodat, még akkor is, ha néha lecserélnéd őket szívesen. Tiszteld a hazádat, a földet, amin állsz, ami kenyeret ad, és imádd az Istent – fogalmazott a premontrei apát.

Az ünnepségen megjelentek a város vezetői, a képviselő-testület tagjai, és az egyházak képviselői. A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Iskola nyolcadikas tanulói ünnepi műsorral készültek a jeles évfordulóra.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek