Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Több mint hatvan év korkülönbség a táncosok között

A népzenei együttes a kezdőktől a haladókig mindenkit vár a sorai közé, és aki úgy dönt, hogy velük tölti szabadidejét, mozgalmas hetekre, hónapokra számíthat, hisz az idei esztendőre is rengeteg programot terveznek.

A 2006-ban alakult Szárazfa Nyugat-dunántúli Népzenei Egyesületet csornai, szombathelyi, kőszegi zenészek alkotják, akik muzsikájukkal főleg a rábaközi közönséget örvendeztetik meg.
 – Népzenei koncerteket, táborokat és táncházakat szervezünk. Ilyen sorozatunk volt már Csornán, illetve több Csorna környéki településen. Jelenleg leaderes pályázat adta a lehetőséget, hogy hat alkalomból álló találkozót szervezzünk a kis falvakban – mondta Tudós Tamás egyesületi tag. A kicsiktől az idősebbekig mindenki részt vehet a zenés-táncos családi délutánon – hangzott az interjúban. A játszóházban a gyerekek kiélhetik kreativitásukat, a néprajzi előadást pedig Horváth Győző tartotta meg.
Gombás Zsolt egy évvel később csatlakozott az 1988-ban alakult bágyogszováti néptáncegyütteshez. 1997 után kb. tízéves szünet következett, mígnem 2010 októberében néhányan úgy gondolták, érdemes lenne újjáéleszteni a csapatot. A Rozmaring Hagyományőrző Néptánc Egyesülethez a legkisebbektől a nyugdíjasokig sokan beléptek – mesélte az együttes elnöke. A huszonkét fős taglétszám egy ideje állandósulni látszik. A kezdőket és haladókat a kapuvári Simon András és felesége oktatja a lépésekre. A táncosokkal korábban Szita Zoltán foglalkozott, aki mostanság a művészeti iskolában „teljesít szolgálatot – derült ki a beszélgetésből.

© MOLNÁR TV. KFT.

 

Beküldés dátuma: 2014. 04. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play