Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szeptember 2-án indult az iskola

A Kapuvár Térségi Általános Iskola neve a pedagógiai szakszolgálat leválásával idén szeptembertől egyszerűsödött. Utóbbi feladatkört csak helyileg látják el a kapuvári intézményekben, mert szervezetileg a győri központhoz tartozik majd. Horváth László igazgató a nyári felújításokról is beszélt. Tisztasági meszelés volt a  himodi, az osli és a szárföldi tagiskolákban. Babóton, Vitnyéden és Veszkényben nem kellett felfrissíteni a falakat, mert ott jó állapotban voltak a tantermek. A kapuvári Széchenyiben a konyhát és az ahhoz tartozó helyiségeket lefestették, s mivel az önkormányzat tavaly a Pátzayt rendbe tetette, idén nem kellett hozzálátni, és a gartai iskolában sem volt átalakítás.
A gyerekek a mostani tanévtől több új pedagógussal ismerkedhetnek meg, mert feltöltötték a nyugdíjba vonultak álláshelyeit. További személyi változás, hogy ősztől a Széchenyi iskolában Kleizerné Kocsis Mária az igazgatóhelyettes, az alsó tagozatos munkaközösség-vezetője Varga Istvánné, a felsősöké  pedig Takács Ilona lett. A nevelők a kötelező 26 órán felül is az iskolában lesznek, amikor a szakkörökre és versenyekre készítik fel a gyerekeket, ezenkívül egyéb étkeztetési fealdatokat látnak el. Az iskolák reggel fél nyolckor nyitják ki a kaput, de már fél héttől ügyeletet tartanak. A nebulók kötött iskolai foglalkozása délután fél kettőig tart, deaz új köznevelési törvény szerint négy óráig, igény esetén akár fél ötig is az épületben lehetnek. A külön foglalkozásokra járó diákok természetesen – a szülők kérésére – ennél korábban távozhatnak.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play