Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Szárföldnek kell az új óvoda!

Mivel Szárföld lakossága az ezres lélekszámot sem éri el, a törvény szerint nem működtethet önálló önkormányzati hivatalt. A község, hogy kiküszöbölje ezt a problémát, Babóttal hozott létre társulást. Horváth Ferenc szárföldi polgármester szerint a megállapodás jól sikerült, s a lakosság részéről sem érkezett negatív észrevétel. Pintér Róbert, Szárföld jegyzője heti kétszer vagy háromszor jön Babótra, hogy ott is ellássa feladatait. Ez nem befolyásolta a hivatal dolgozóinak létszámát, hisz eddig is szűkített apparátus állt a rendelkezésre.
Horváth Ferenc a közös hivatali munka hasznát egyelőre nem látja, mert az önkormányzatoknak juttatott költségvetési pénz ugyan elegendő a feladatok elvégzésére, de a helyhatóságok sajátos  problémáinak megoldására a korábbinál kevesebb normatíva jut. – Bízom benne, hogy ezt felül fogják vizsgálni, és azokon a településeken, ahol a forrás nem elég, pótolják. Saját intézményünk az óvoda, ezenkívül mi gondozzuk a közterületeket, és ezekre pillanatnyilag nem jut pénz – fogalmazott a polgármester. Mivel a szárföldi hivatal eddig sem dúskált a munkatársakban, viszont feladatuk akad bőven, nem érzik nagy előnyét annak, hogy a két településen egy jegyzőt foglalkoztatnak. Az új rendszer többlettevékenységet is hozott magával, de ha letisztulnak a szerepkörök, talán jobban fogják bírni, Ha mégsem, akkor kénytelenek lesznek létszámot bővíteni – hangzott az interjúban.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvényt, a szárföldi falunapot június utolsó szombatján tartják meg. A részletes programtervezet még nem készült el, de ami biztos, hogy horgászversennyel indítanak, amelyre kiváló terepet biztosít a.  sporttelep, a játszótér melleti tó és környéke. A padok és a játékok festése a rossz idő miatt később kezdődött, de a területet a helyiek és a látogatók örömére rendbe fogják hozni. Mi a helyzet a falu egyik régóta felújításra váró intézményével? A „Búzavirág” Óvodára beadott pályázat első körben elutasítást kapott, de a polgármester abban bízik, hogy felülvizsgálják a körülményeket. Hisz nem azért adták be a terveket, hogy modernebb óvodájuk legyen, hanem egyszerűen alkalmatlan a több mint százötven éve készült épület  a feladatellátásra. – Gyerekek vannak, adottak a körülmények, telket vásároltunk, miden megvan arra, hogy megépüljük az óvodát. Nem adom fel, mert ezt én vállaltam! – tette hozzá a község vezetője.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 15.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play