Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szárföldnek kell az új óvoda!

Mivel Szárföld lakossága az ezres lélekszámot sem éri el, a törvény szerint nem működtethet önálló önkormányzati hivatalt. A község, hogy kiküszöbölje ezt a problémát, Babóttal hozott létre társulást. Horváth Ferenc szárföldi polgármester szerint a megállapodás jól sikerült, s a lakosság részéről sem érkezett negatív észrevétel. Pintér Róbert, Szárföld jegyzője heti kétszer vagy háromszor jön Babótra, hogy ott is ellássa feladatait. Ez nem befolyásolta a hivatal dolgozóinak létszámát, hisz eddig is szűkített apparátus állt a rendelkezésre.
Horváth Ferenc a közös hivatali munka hasznát egyelőre nem látja, mert az önkormányzatoknak juttatott költségvetési pénz ugyan elegendő a feladatok elvégzésére, de a helyhatóságok sajátos  problémáinak megoldására a korábbinál kevesebb normatíva jut. – Bízom benne, hogy ezt felül fogják vizsgálni, és azokon a településeken, ahol a forrás nem elég, pótolják. Saját intézményünk az óvoda, ezenkívül mi gondozzuk a közterületeket, és ezekre pillanatnyilag nem jut pénz – fogalmazott a polgármester. Mivel a szárföldi hivatal eddig sem dúskált a munkatársakban, viszont feladatuk akad bőven, nem érzik nagy előnyét annak, hogy a két településen egy jegyzőt foglalkoztatnak. Az új rendszer többlettevékenységet is hozott magával, de ha letisztulnak a szerepkörök, talán jobban fogják bírni, Ha mégsem, akkor kénytelenek lesznek létszámot bővíteni – hangzott az interjúban.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvényt, a szárföldi falunapot június utolsó szombatján tartják meg. A részletes programtervezet még nem készült el, de ami biztos, hogy horgászversennyel indítanak, amelyre kiváló terepet biztosít a.  sporttelep, a játszótér melleti tó és környéke. A padok és a játékok festése a rossz idő miatt később kezdődött, de a területet a helyiek és a látogatók örömére rendbe fogják hozni. Mi a helyzet a falu egyik régóta felújításra váró intézményével? A „Búzavirág” Óvodára beadott pályázat első körben elutasítást kapott, de a polgármester abban bízik, hogy felülvizsgálják a körülményeket. Hisz nem azért adták be a terveket, hogy modernebb óvodájuk legyen, hanem egyszerűen alkalmatlan a több mint százötven éve készült épület  a feladatellátásra. – Gyerekek vannak, adottak a körülmények, telket vásároltunk, miden megvan arra, hogy megépüljük az óvodát. Nem adom fel, mert ezt én vállaltam! – tette hozzá a község vezetője.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés