Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Parkolási korlátozások a Csornai Margit Kórházban

Parkolási korlátozás a csornai Margit Kórház területén: Elsőbbséget élveznek a betegekhez utazó orvosok, az ügyeletben lévő gépjármű, valamint a mozgásukban korlátozott páciensek.

Az építkezés – bontás, talajmunkák, szállítás – eleinte bonyodalmakkal jár, ezért bizonyos szempontból felfordulást okoz. A lakosság először a parkolási korlátozások bevezetésével szembesült, másrészt biztosítani kellett a mentők és az egyéb nélkülözhetetlen – étkeztetéssel kapcsolatos anyag- és gyógyszerszállító – járművek útvonalát is.

Az emberek biztonsága érdekében tiltották ki átmenetileg a látogatók és a tartósan itt tartózkodó, de nem egészségügyi dolgozók járműveit a kórház területéről. A hozzátartozókat szállító kísérők rövid időre behajthatnak az udvarra, de dolguk végeztével távozniuk kell. Időről időre változnak a szabad területek, melyeket a kivitelező szükség szerint felszabadít vagy lefoglal, de a kórház vezetése igyekszik mindig fenntartani valamennyi helyet az átmenetileg parkoló autósoknak.


A kórház nem tudta megoldani az önkormányzat tulajdonát képező, fogorvosi és háziorvosi ellátásnak helyet adó „C” épületbe járók parkolását, csak az ügyeletes gépjármű maradhat ott tartósan. A város a dolgozóknak tíz helyet biztosított a szakrendelő mellett, hisz például a háziorvosnak – hívás esetén – gyorsan el kell hagynia a területet, ezért nem sétálgathat kilométereket. A kerékpárosok igénybe vehetik a fedett tárolót.


A lakosság – néhány méltatlankodástól eltekintve – megértően fogadja a parkolással kapcsolatos nehézségeket. Dr. Winiczai Zoltán további együttérzésre és türelemre inti az érintetteket, hiszen nem öncélúan hozták meg a döntéseket. 2015. május vége felé talán feloldhatják a korlátozásokat, és a nyári időszakra a kórház udvarának hátsó részében kialakítandó, akár hetven autót is befogadó parkoló fog a lakosság rendelkezésére állni.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

  • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

    Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play