Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Nyugdíjas napi rendezvény Osliban

A természtes ragaszkodás jele, ha az iskolába induló kisgyermek kapaszkodik édesanyja ruhájába, mert nem szeretne tőle elszakadni. A szülőktől ez az átállás sok türelmet igényel, és nem kis időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a nebulók megszokják a gyökeres változást. De nemcsak emiatt hoznak újat az őszi hónapok, hisz több héten át megörvendeztetheti a családok fiatalabb és idősebb tagjait a késő nyári időjárás. E gondolatok jegyében kezdte köszöntőjét Fodor József, Osli polgármestere. Ahhoz is sok időnek kell eltelni, hogy valaki elérje nyugdíjas éveit, de az előzmények, vagyis a gyermekkor  meghatározhatja a későbbi esztendőket – hangzott a folytatásban.

Egyre több idős ismeri meg az egyedüllétet és a magányt, ezért több helyen a nyugdíjasok maguk alakítanak klubokat.
Manapság egyre kevesebbet társalognak az emberek, mert a közvetlen kapcsolatokat felváltotta a technika, a televízió és az internet, pedig hiányoznak az esti utcai beszélgetések. A falu mesemondó öregjei sokszor szóval tartották a helyieket, de már megszűntek a kisebb közösségek. – Az osli Vadgesztenye Hagyományőrző Dalkör pár éve alakult, és akinek van kedve, nyugodtan csatlakozzon, hisz önbizalomhoz és sikerélményhez juttatja a tagokat – erősítette meg előbbi mondatait a település vezetője. Fodor József végül azt kívánta a nyugdíjasoknak, hogy hosszú életük során minél több legyen az egészségben megélt esztendő.

Beküldés dátuma: 2012. 10. 17.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play