Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Nem azt kell keresni, ami szétválasztja, hanem ami összeköti az embereket

A kapuvári önkormányzat mellett több mint negyven kisebbnagyobb támogatója volt az idei lovasnapoknak. Vasárnap az időjárás is „megemberelte” magát, ezért több ezren látogattak a Bem utcai sportpályára, ahol a programok nyolcvan százaléka ingyenes volt.

A kapuvári lovasnapok alkalmával tartották a Szent Anna-búcsút. Az egyházi rendezvény a programsorozat másnapján kezdődött a fő téri templomban. A délelőtti misét Fazakas Zoltán Márton perjel celebrálta, s az ünnepség fényét a kapuvári Haydn Kórus előadása fokozta.
– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy ma Kapuváron lehetek Önök között. Nagy szó ez, hiszen – ha tetszik, ha nem – én mégis csak Csornát képviselem. A kormányzó perjel megjegyezte: A két település közötti egészséges versengés ellenére érezhető az együvé tartozás, hiszen a Rábaköz két meghatározó városáról beszélünk. A történelem beláttatta velünk, csak együtt lehet! Szent Anna iránt érzett szeretetünk ugyancsak közös pont a szomszéd települések között. Nem azt kell keresni, ami szétválasztja az embereket, hanem azt, ami összeköti. Mai bizonytalan világunkban felértékelődik a nagyszülők szerepe, mert sok esetben csak ők biztosítják a családon belül összetartást – hangzott a kapuvári templomban.

A részt vevő lovasok zenés bevonulását követően kezdődtek a fogathajtó versenyek. A kétfordulós megmérettetés lebonyolítása után nagy sikert aratott a győri Nagy Szilárd csapata. A Rodeo Team az ország egyik legsikeresebb trükklovaglóiból áll, akik korábban részt vettek a Nemzeti Vágta Lovas Világkupáján.
A gyermekeket külön programkínálat várta: mutatványosok, körhinta, dodzsem, céllövölde, ugrálóvár, kisvasút és játszóház. Minden esztendőben népszerű az állatsimogató, és két napon át az apróságok is felülhetnek a pónik hátára.
A főszereplők, vagyis a lovak nagyon szigorú állatorvosi ellenőrzésen mentek át. Csak azok versenyezhettek, amelyeknek lóútlevele és egészségügyi papírjai rendben voltak. A lovasnapok és vigasságok fénypontja, amikor gazdára talál a másfél éves póni csikó. A főnyereményt jelentő tombolát idén Najdek Lászlóné húzta ki.

A Szent Anna-napi Lovasnapok megrendezése sok utánajárást és odafigyelést igényel, de a szervezők szívesen eleget tesznek az elvárásoknak. A programok közül szinte valamennyi ingyenes volt, csak az esti fellépők műsorára kellett belépődíjat fizetni.
Felmerült az igény, hogy bevezethetnék a lovas kocsikázást, de ez még komolyabb szervezést igényel, hiszen a versenyzők közül kerülhetnének ki a fogatok. A mostaninál hosszabbra a nem tervezik a rendezvényt, hisz így is szinte három teljes napon át szórakozhatnak a vendégek. Mivel főként szabadtéri szórakozásról van szó, elsősorban az időjárás befolyásolja a résztvevők létszámát. A szervezők már most „megrendelték” a 2016-os viharmentes nyarat.

Beküldés dátuma: 2015. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés