Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Négy fiatal pedagógus kezdte meg munkáját a beledi általános iskolában

A Beledi Általános Iskola tanévnyitóján tapsvihar köszöntötte az elsősöket, akik kis műsorukkal készültek az alkalomra. Kőszegi-Németh
József igazgató tanévnyitó beszédében több gondolatot is megfogalmazott. Elsőként arra kérte a szülőket, hogy a pedagógusokkal együtt
vegyenek részt abban a törekvésben, hogy gyermekeiket közösen neveljék.

A beledi iskola igazgatója szerint a mai kor számtalan olyan problémát tartogat, melyet csak együttműködés keretében lehet megoldani. – Próbálunk egymásnak segíteni és ezek olyan alapvető lépések, melyeket itt az iskolában kell megtanulni. Tankerületi szinten is együttműködést folytatunk: Mihályiba, Ivánba, Szilba, Farádra és Csornára is adunk, vagy onnan kapunk segítséget. Amikor ideérkeztem Beledre öt évvel ezelőtt, akkor is volt már áttanító tanárunk, ám az évek alatt egyre több területen kell egymást segítenünk – fogalmazott Kőszegi-Németh József, majd megköszönte Major Jenő beledi és Takács Lajos dénesfai polgármester közreműködését, mert egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújult az ákosfalviakkal a testvériskolai kapcsolat.
A Beledi Általános Iskola dolgozói eltökéltek a céljaik megvalósításában, vagyis a gyerekek minden jövőbeni igényét megalapozza az intézmény. – Szeretném azt az örömömet megosztani, hogy négy fiatal pedagógust sikerült idehozni, akiknek köszönhetően további lendületet kaphat a nevelőtestület – jelentette ki az igazgató.
Horváth Zsófia Dorottya magyart és alsós tantárgyakat fog tanítani, de a napköziben is közreműködik. A fiatal pedagógus idén ősszel kezdi meg tanulmányait a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ matematika mester szakán. Ivánkovics Vanesszára angol- és énekórákon számíthatnak a gyerekek. Pintér Nikolett egyetemi hallgató a napközisekkel foglalkozik. Kürthy Gabriella Komáromból jár Beledbe, hogy informatikát és állampolgári ismereteket tanítson a gyerekeknek, illetve besegít a napközi munkájába is.
A beledi iskolában bevett szokás, hogy nyomon követik a végzős fiatalok útját, és amennyiben a pedagógus pályát választja valaki, megpróbálják Beledre csábítani.
Mindemellett számítanak a nyugdíjas kollégák segítségére is: Borosné Tóth Zsuzsanna rajzot és matematika felkészítőt fog tartani a kompetenciamérésre. Ismét munkába állt Takács Sándor testnevelő, Papp László pedig informatikát fog tanítani, de számítanak Horváthné Krétai Ilona tapasztalataira is, ugyanígy tovább folytatja a fejlesztést Kovácsné Szabó Ibolya gyógypedagógus.
Kőszegi-Németh József végül arról beszélt, hogy több mint negyven éves tanári pályafutása alatt egyszer sem volt olyan időszak, amikor dúskáltak volna a javakban, de mindig megvolt minden alapfeltétel ahhoz, hogy a feladataikat elvégezzék, mindazonáltal ma is nagy örömmel fogadnak minden külső segítséget. – Mi azok között szeretnék lenni, akik sikerrel felkészítik az életre a beledi és környékbeli gyerekeket – zárta gondolatait a Beledi Általános Iskola igazgatója.

Beküldés dátuma: 2023. 09. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play