Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyarul köszöntötte őket a Szentatya

Mivel Fertőszentmiklóson kezdte papi hivatását, az akkori káplán ismerősökre tett szert a településen, így kézenfekvő volt, hogy az ottani egyházközség tagjaival utazzanak Olaszországba. Németh István plébánoson kívül az ötven fős társaság a lelki vezetését volt felettese, Péntek József atya vállalta. 
A kirándulással vegyített úton minél több látnivalót szerettek volna megtekinteni, ezért a program zarándok jellege némileg csökkent - mesélte a bágyogszovátiak lelkipásztora. - Ha hívő ember látogat Rómába, csak zarándokként járhat ott. Jómagam hatodik alkalommal érkeztem az örök városba. A legfontosabb látnivalók közé a négy nagy bazilika tartozik: a világ első számú temploma, a Lateráni Szent János bazilika, a Szent Péter, és a város falain kívüli Szent Pál bazilika, valamint a Santa Maria Maggiore székesegyház. Németh István beszámolt arról is, hogy eljutottak a vatikáni múzeumba, s látták a Sixtus-kápolnát. Idegenvezető kalauzolásával megcsodálták az antik Rómát, a hatalmas amfiteátrumot, a Colosseumot, és a Trastevere negyedet, ahol a Szent Cecília templomba is betértek. 
A Szent Atya szerdai napokon fogadja az egybegyűlt zarándokokat, s mint az egyház legfőbb tanítója, tanácsaival látja el az elé járuló híveket - hangoztatta a bágyogszováti plébános. A Szent Péter téren közel harmincezer áhítatos ember hallgatta az olasz szöveget, de a mieinket olyan megtiszteltetés érte, hogy magyar nyelven köszöntötte őket a katolikus egyház feje.
A lelkipásztor a következőkben foglalta össze az utat: Egy római zarándoklat mindig a hitbeli megerősödéshez vezet, valamint annak közvetlen megtapasztalása, hogy az egyház él. Németh István szerint az emberekben lévő csüggedést fel lehet oldani az ilyen tartalmú látogatással, s hazatérés után a helyi egyházközségben tovább erősíti a lelkeket. Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play