Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kulturális tanácskozás Kapuváron

A tanácskozásra a művelődés területén tevékenykedő szakembereket várták, de dr. Pintér Gábor, a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulás kulturális referense örömének adott hangot, mert nemcsak a szűkebb Rábaközből, hanem a megyéből is mutatkozott érdeklődés “A kultúra szerepe a térség jövőkép alakításában”című rendezvény iránt. A kapuvári Közkincs Kerekasztal vállalása szerint évente négy rendezvényt kell tartani, ezért az egyiket olyan alkalomnak szánták, melyen a kultúrával foglalkozó szakértők folytatnak eszmecserét. A referens azzal érvelt, hogy e terület mostanság elég mostoha helyzetben van, de mivel szívéhez közel álló a téma, örömmel látott neki a szervezésnek. A térségi kultúra szereplői rendszeresen találkoznak egymással, amikor megvitatják gondjaikat és örömeiket, de a kapuvári fórummal plusz lehetőséget kívántak  teremteni a közművelődésben dolgozóknak. A kapuvári városháza tanácstermében rendezett előadásokon elhangzottakból mindenki tanulhatott, hiszen az érintettek átadták egymásnak tapasztalataikat, de jó alkalom volt ez arra is, hogy újabb kapcsolatokat létesítsenek a jövőre vonatkozóan. - A Közkincs Kerekasztalnak magának is az a szerepe, hogy ne csak a helyi jellegzetesség érvényesüljön a találkozásokon, bár az is nagyon fontos, de ugyanúgy számít, hogy kitekintsünk a tágabb régiókba, sőt, már az uniós pályázatok is sorra kerültek az előadáson - tájékoztatott dr. Pintér Gábor.
Lázár Barbara a budapesti Kultúrpont Iroda munkatársaként érkezett a kapuvári tanácskozásra. Az Európai Unió Kultúra Keretprogramjának magyarországi információs irodája a pályázati lehetőségek népszerűsítésével foglalkozik. A koordinátor kiemelte: A pályázatokat kiíró bizottság európai dimenziókban gondolkodik, ezért a résztvevők a többi ország kulturális szervezeteivel együtt vállalják a projektek megvalósítását. Lázár Barbara jónak tartja, hogy  összegyűlt a kultúrában érdekelt népes közösség Kapuváron, s a beszélgetéssorozat következő állomása lehet a kölcsönös partnerkeresés és ötletbörze, amit újabb közös pályázatok követhetnek.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play