Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kerékpártárolót építenek a beledi óvoda udvarán

Beled Város Önkormányzata egymillió forint önerőt biztosított a beledi óvoda udvarán lévő kerékpártároló megépítésére. Tóthné Tóth Szilvia elmondta, hogy már az elődeik is tervezték és nagyon szerették volna a beruházást, és most végre beteljesült az álmuk.

– Talán még soha nem volt ekkora aktualitása a kerékpártárolónak, mint manapság – jegyezte meg az óvodavezető, aki abban bízik, hogy egyre többen döntenek a rendszeres kerékpározás mellett, hiszen környezetkímélő és energiahatékony közlekedési forma. A jó idő közeledtével a gyerekek is egyre gyakrabban veszik elő a kerékpárokat és rollereket, a legkisebbek a futóbicikliket. Tóthné Tóth Szilvia szerint nagyon jó hatással van a gyerekekre a  kerékpározás, mert bátrabbá, magabiztosabbá teszi őket a rendszeres mozgás, sőt még az értelmi fejlődésüket is pozitív irányban befolyásolja. Kifejezetten kedvező az egyensúly-érzékelés és a térirányok elsajátításában.

A beledi óvodában nagyon várják a tavaszias időjárást, hisz a tágas, jól felszerelt óvodaudvaron rendelkezésre állnak a különféle fejesztőeszközök, mozgásos játékok. Hamarosan újabb futóbicikliket és homokozókészleteket fognak beszerezni. Ahogy megjelennek az első napsugarak, nekilátnak a kertészkedésnek és a gyerekek segítségével fogják megújítani a magaságyásokban lévő növényzetet. Az egyik legkedveltebb szabadtéri program a közös séta, amikor bejárják a környéket a kicsikkel. a nagy- és középső csoportos gyerekekkel idén is szeretnék meglátogatni a csáfordjánosfai tőzike-tanösvényt.

Beküldés dátuma: 2023. 03. 07.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play