Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Jó alapokat kapnak a téti labdarúgó-palánták

– A téti focisták jó úton járnak, lelkesek, szeretnek focizni, tanulni meg még nagyon sokat kell – mondta Halász Attila az általános iskola tornacsarnokában rendezett teremlabdarúgó tornán. Edző-játékos-szülő közös célért küzd Téten – szögezte le Bencsik Zoltán.

A Bozsik-programban résztvevő tétiek olyan csapatokat hívtak a mérkőzésekre, amelyeknek kevésbé ismerik a játékstílusát. A téti körzeten kívül eső települések focistáival szerették volna összemérni tudásukat, hogy megtudják, mennyire vannak lemaradva tőlük, illetve felvehetik-e velük a versenyt.
– Célunk az volt, hogy bekerüljünk a többi csapat által rendezett versenyek vérkeringésébe, továbbá megtudjuk, hol tartunk a nálunk erősebb mezőnyhöz képest – fogalmazott Halász Attila. A Téti Sokoró FC edzője leszögezte: Héttől tizenhárom éves korig olyan nevelést kapnak a gyermekek, hogy bátran igazolhatnak a komolyabb csapatokhoz is. Az edző szerint nem baj, ha a tehetségesebb téti fiatalok Pápán vagy Győr-Gyirmóton folytatják pályafutásukat, mert ettől csak még ügyesebbek lesznek. Az ETO Akadémiával nem lehet felvenni a versenyt, de a fiatalok talán erősödnek annyit, hogy lépcsőfokokat végigjárva, néhány év múlva a tehetségesebbek bekerülhetnek a komolyabb csapatokba.
– Középtávú cél, hogy a hatvan igazolt játékossal rendelkező utánpótlás csapatunk tovább bővüljön, és az óvodások közül is minél többen sportolnának. Szeretnénk, ha a mostani tornán résztvevő gyerekek közül – öt, esetleg tíz év múlva – minél többen fociznának a Téti Sokoróban – tette hozzá az edző.

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a labdarúgó tornát Téten, ahol a gyerekek mellett a szülők is szorgalmazták, hogy mérjék össze erejüket más csapatokkal. Az eseménnyel párhuzamosan zajlott a jótékonysági süteményvásár, melynek bevételét szintén a gyermekek sportolására költenék. Hogy a fiatalok egységes mezben jelenhessenek meg az edzéseken, pólókat szeretnének vásárolni a bevételből – árulta el Bencsik Zoltán. Az ősz óta edzésre járó óvodások életük első megmérettetésén vettek részt, és hamarosan indulhatnak a Bozsik-programban is. Az edző hozzátette: – Olyan körülményekkel rendelkező kistérségi edzőbázist képzeltek el, ahova nem úgy kellene toborozni a játékosokat, hanem maguktól jelentkeznének. – A focisták tisztában vannak eredményeikkel, de a játék szeretete és öröme a legfontosabb – hangzott az interjúban. A mérkőzések végén az edzők kiemelnek egy-egy játékost, aki a cselért, a védésért, vagy a mérkőzésen végzett teljesítményéért oklevelet kap.

A Real Madridnak szurkoló Czigler Dominik csatárként erősíti csapatát, ahol nagyon jól érzi magát, mert a barátaival sportolhat. A téten tanuló ötödikes fiú öt éve kezdett futballozni. A heti két-három edzést bemelegítő körökkel kezdik, utána erőnléti gyakorlatok következnek, majd indulhat a játék. Dominik a későbbiekben sem szeretné abbahagyni a focit, akár a nagyobb csapatokban is el tudja magát képzelni.
Még nincs három éve, hogy Anderle Máté barátai unszolására eljött első edzésére. Döntését nem bánta meg, mert a foci a közösséghez való kapcsolatát is megváltoztatta. A védő poszton játszó ötödikes az U 13-as korosztályban rúgja a labdát. Korábban csapatával bronzérmesek lettek, s nemrég védekező és támadó munkájáért is oklevélben részesült. Kedvenc Arsenal játékosa, Alexis Sánchez után a 17-es mezt választotta. Máté sem adja sokkal alább: Külföldön profi focistaként szeretne érvényesülni, de felnőtt korában legalább a magyar válogatottig el akar jutni.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés