Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gondoskodnak a falu idős lakóiról

A rábaközi településen nagyon jól működik az idősek ellátó rendszere, és a szakemberek napi kapcsolatban vannak a nyugdíjasokkal: közel harmincan a házi segítségnyújtást veszik igénybe, hetvenen a szociális étkeztetéssel élnek, a nemrég felújított, idősek nappali ellátását biztosító intézményben pedig harminc személyt látnak el rendszeresen. A Kónyi Piros Rózsa Nyugdíjas Klub tagjaira ugyancsak figyel az önkormányzat. Az idős emberek közül nem mindenki tud vagy szeretne eljárni a foglalkozásokra, ezért őket otthonukban keresik fel. Az önkormányzat, valamint a szociális központ munkatársai támogatják őket ügyes-bajos dolgaik intézésében, s ha kell, tanácsot adnak a rászorulóknak. Az egyedülállókat abban is segítik, hogy képesek legyenek kapcsolatot tartani a  hozzátartozóikkal, tehát támaszra találnak az élet minden apró-cseprő ügyeiben.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Pannon Nyugdíjas Szövetség, valamint az “Életet az éveknek” Nyugdíjas Szövetség idősek napi ünnepségén adták át azokat a kitüntetéseket, amelyeket önkormányzatoknak, illetve polgármestereknek ítélnek oda a szépkorúakért kifejtett tevékenységükért.
Kónyt kétszeresen is elismerték. A megyei önkormányzat által alapított  “Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet”ráadásul másodszor adták oda a községnek, mert 2001-ben is érdemesnek találták a dicséretre. Aller Imre 1990 óta  a település vezetője, aki mindvégig önzetlenül támogatta a nyugdíjasok ügyét, ezért minden fórumon kiállt az idősek érdekeiért. Emberi megnyilvánulásait sokan példaértékűnek tartják, így személye garantálja a helyben élő korosabb emberek terveinek megvalósítását. A Pannon Nyugdíjas Szövetség Megyei Szervezete az Idősekért Kitüntető Címet szintén Aller Imrének nyújtotta át a Kónyi Piros Rózsa Nyugdíjas Klub javaslatára, mert a jelöléssel messzemenőkig egyetértettek.
– Több mint húsz éve polgármester vagyok, és mindig kiemelt figyelmet fordítottam az idősebb lakosságra, mert megérdemlik azt a törődést és gondoskodást, amelyet életük alkonyán tőlünk kapnak – mondta a kónyi vezető. Kónyban hatszáz főre tehető a 60.életévét betöltött nyugdíjasok száma, s közülük sokan laknak egyedül, mert az élet elszakította a párjuktól őket – tette hozzá Aller Imre.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play