Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Elballagtak a Kapuvár Térségi Általános Iskola végzős diákjai

– Miért éppen a búcsúzás előtti pillanatokban, miért éppen a jövőbe induláskor ragaszkodunk leginkább a múltunkhoz? – tette fel a nehezen megválaszolható kérdést Horváth László, a Kapuvár Térségi Általános Iskola igazgatója a Kapuvár Térségi Általános Iskola ballagási ünnepségén.

A nyolcadikos osztályok utoljára sétáltak együtt az általános iskola falai között. A kapuvári Széchenyi István Általános Iskola aulájában tartották a Kapuvár Térségi Általános Iskola ballagási ünnepségét, melyen 95 tanuló búcsúzott egykori iskolájától: 54-en Kapuvárról, 10-en Szárföldről, 12-en Vitnyédről, 6-an Babótról, 4-e Osliból, 2-en Veszkényből, 4-en Himodról, 1-1 fő Bogyoszlóról, Agyagosszergényről és Fertőszentmiklósról.
A ballagó felemás érzések között él és átmeneti állapotban van: már se ide, még se oda nem tartozik – fogalmazott Horváth László. A Kapuvár Térségi Általános Iskola igazgatója szerint sokat változtak a fiatalok a kezdetekhez képest, de a pedagógusok még emlékeznek azokra az elsősökre, akiket rájuk bíztak nyolc évvel ezelőtt. A gyermekek tekintetén már megjelentek azok az apró jelek, amelyek az önállósodás és a felnőtté válás közeledtét jelzik.
– Bár még szüleitek ott állnak mellettetek, de talán már nem fogják olyan szorosan a kezeteket, és ti is érzitek, hogy vállatokon a vándortarisznyával még sok próbatétel áll előttetek. Hiszem, hogy meglátjátok a jót, a szépet. Hiszünk bennetek, mert fiatalok vagytok, s magatokban hordozzátok a reményt és nektek talán még jobban sikerülhet – köszönt el a nyolcadikosoktól Horváth László.

Az ünnepi beszéd után átadták a Kapuvár Térségi Általános Iskola elismeréseit a végzős diákoknak, illetve a könyvjutalmat a jól teljesítő nyolcadikosoknak.
Fülöp Levente 8/c osztályos tanuló 8 éven át nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és kitűnő tanulmányi eredményéért átvehette a Pátzay-plakettet.
Horváth Gábor 8/d osztályos tanuló példamutató magatartása, szorgalma, jeles tanulmányi eredménye és kiemelkedő közösségi munkája jutalmáért Széchenyi-kötetben részesült.
Bendi Barnabás 8/d osztályos tanuló jeles tanulmányi eredménye, példamutató magatartása és szorgalma jutalmául Széchenyi-oklevélben részesült.
Németh Bence 8/c osztályos tanuló megkapta az Év sportolója díjat.

Beküldés dátuma: 2024. 06. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek