Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Edvén falunapot tartottak

Régóta tervezi az edvei képviselő-testület a faluház felújítását. Most még közelebb jutottak ahhoz, hogy az álom valósággá váljon: Imre László polgármester a falunapi rendezvényen jelentette be, hogy tudomása szerint befogadták a  pályázatukat, mellyel hatmillió forintot nyernek az épület felújítására. A másfél-kétmillió forintos önrészt az önkormányzat fogja biztosítani. Falunapi köszöntőjében a helyi fiatalok által összeállított kiállítást ajánlotta a nézőközönség figyelmébe. Annak ellenére, hogy Edve nem bővelkedik humán értelmiségiekben, fontosnak tartják a kultúra ápolását. A közel 120 éves edvei önkéntes tűzoltó egyesület idén is részt vett a Rábakecölben megrendezett körzeti versenyen. Az ifjúsági csapatot meglepte a technika ördöge, és a lelkes felkészülés mellett is csak utolsó helyezést értek el, de a felnőtteknek sikerült a harmadik helyre kerülniük. Imre László mindkét korosztályt arra kérte, hogy továbbra is képviseljék a falut ezen a rendszeresen visszatérő megmérettetésen, amit szeretnék, ha 2014-ben náluk tartanának meg.

Hámori György
a tavalyi esztendőben is megtisztelte jelenlétével az edveiek ünnepségét, s már akkor megragadta a helyiek lelkesedése. Szerinte egyre nagyobb értéket képvisel az emberek egymásra figyelése. A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke úgy véli, Edvének van mire büszkének lenni, hiszen nemrég adták át a „templomok tereként” emlegetett  településközpontot. Hámori György jó hírrel szolgált az edveieknek, hiszen a kezében tartotta a faluház korszerűsítésére vonatkozó LEADER-határozatot.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play