Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Beledi idősek napja: hála és köszönet

Az idősek napját 1991 óta ünneplik világszerte, ezzel együtt Beleden is. A világnap megrendezése azt jelzi, hogy az arányaiban is növekvő idős korúak szerepe kiemelten fontos a család, a kisebb közösségek, de az egész társadalom számára. Major Jenő abban bízik, hogy a fiatalabb korosztály háláját és megbecsülését az év minden napján érzik az idősek.

A Napköziotthonos Óvoda Hóvirág csoportjának műsorával vette kezdetét a 2022-es beledi idősek napi rendezvény. A gyerekek olyan verses-zenés produkcióval készültek, melyben a Luca-napi népszokást elevenítették fel. A régi korokat idéző, hangulatos bemutatóra Seucz Adrea és Kámán-Horváth Anita pedagógusok készítették fel a kicsiket.
Major Jenő ünnepi beszéde előtt meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját.
– Ahogy jómagam is haladok előre az időben, úgy érzem, hogy alsó korhatárt, a hatvanöt évet betöltöttek még nem feltétlenül idősek. Talán ők is így érzik, különösen azok, akik a nyugdíjas kort elérve, fiatalokat is megszégyenítő kitartással dolgoznak tovább – indokolta meg a polgármester, hogy miért nem használta az idős, valamint „szépkorú” kifejezést köszöntője elején.
– Örülök, hogy ismét sokan elfogadták meghívásunkat. Utoljára éppen négy éve voltunk ezen a helyszínen. Ha emlékeznek, akkor a mostaninál sokkal zsúfoltabb elhelyezés ellenére is arra biztattam önöket, hogy jöjjenek még többen, majd megnagyobbítjuk a termet. Ezt mostanra sikerült megvalósítani a teljes körű belső felújítással egy időben – hangsúlyozta.

Major Jenő Az öregember és a pokróc című népmesével, egy fösvény fiatalember tanulságos történetén keresztül arra szeretett volna rávilágítani, hogy milyen fontos az idősek megbecsülése.
– Akkor is adjuk meg számukra az őket megillető megbecsülést és tiszteletet, ha már nem a legaktívabb korukban, akár segítségre szorulva élnek a körünkben, hiszen ők teremtették meg számunkra a lehetőséget, az övékénél jobb világot, amelyet nekünk kell továbbépíteni és továbbadni utódainknak. Életük és példamutatásuk kell, hogy mintát adjon nekünk, gyermekeiknek, unokáiknak. Mindezért köszönettel tartozunk szüleinknek, nagyszüleinknek, köszönettel tartozunk önöknek. Köszönetünk nem csak a mai napról szól. Bízom benne és kívánom, hogy szeretetünket és megbecsülésünket az év minden napján érezzék – fogalmazott Beled polgármestere, majd a Sose halunk meg magyar film betétdalának bejátszásával kívánt további jó szórakozást az est hátralévő részére.

 

Beküldés dátuma: 2022. 12. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play