Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ballagás a Páli Szent Vince Iskolaközpontban

2024. május 3-án elballagtak a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont végzős gimnazista diákjai.

A 11. évfolyamosok reggel óta díszítették az iskolát, a folyosókat és a tantermeket, hogy széppé tegyék az ünnepet. (Osztályfőnökük Varga Bernadett és Vaspöri Gergely).
Délután a két végzős osztály – Kocsis Sándor és Ábrahám Attiláné osztályfőnökök kíséretében – még utoljára bejárta az iskolát és énekszóval búcsúztak az ismerős termektől, folyosóktól és a diáktársaktól, valamint tanáraiktól. Az alsóbb évfolyamosok sorfalai között vonultak a városháza elé, ahol Hámori György polgármester köszöntötte őket. Innen a Szent Anna-templomba folytatódott az útjuk, ahol Méry László atya, iskolalelkész tartott hálaadó szentmisét – olvasható az intézmény facebook oldalán.
„László atya a zászlót, mint jelképet emelte ki beszédében. Arra hívta fel az iskolazászlót átadó 12-esek figyelemét, hogy mindig dobbanjon meg szívük, ha az iskolazászlóra, intézményükre, nevelőikre gondolnak.”
A szentmisét követően Biró Péter főigazgató mondott ünnepi beszédet. Az ünnepségen Radó Tamás atya, püspöki biztos és Biró Péter főigazgató átadta a Páli Szent Vince-díjat. A Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda nevelőtestületének elismerését Németh Áron, 12/B osztályos tanuló vehette át tanulmányi és közösségi munkájáért, versenyeken elért teljesítményéért, illetve példamutató hitéletéért.

A Kapuvár Város Érdemes Diákja Kitüntetést Hámori György polgármestertől Füzi Borbála, a 12/B végzős diákja vehette át. Berényi Hanna (12/A) és Pósfai Kitti (12/B) tanulmányi eredményéért, a közösségi életben betöltött kimagasló szerepéért és a példamutató hitéletért igazgatói elismerésben részesült.
„A ballagók elköszönésével, a tizenegyedikesek búcsúszavaival, a vincés iskolazászló átadását követően ért véget az ünnepi műsor. Az ünnepség programját összeállította és az iskolai kórust vezényelte Titz Ildikó tanárnő.”

https://www.facebook.com/palikapuvar
Fotók: Sipőcz András pedagógus

 

Beküldés dátuma: 2024. 05. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés