Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az önkormányzatokról és a járási rendszerekről tanácskoztak

Tompáné Balogh Mária valószínűsíti, hogy azért esett ismét a választás Beledre, mert Győr és Sopron között, nagyjából a félúton helyezkedik el. A tanácskozáson közel hatvanan vettek részt: polgármesterek, jegyzők, önkormányzati dolgozók. A beledi polgármester szerint a tanácskozás valamennyi napirendi pontja fontos volt és dr. Virág Rudolffal az élen olyan személyek voltak jelen, akik meghatározó szereplői a 2013-ban bekövetkező változásoknak. A helyettes államtitkár beledi látogatása egyébként is kellemes emlékeket idéz fel, mert annak idején ő adta át a városi rangot nyert településnek a magasabb közigazgatási besorolást jelképező kulcsot. A területfejlesztési szakágban otthonosan mozgó államtitkár arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy meddig jutott el a minisztérium az átalakulás előkészületeivel.
A járások kialakítása előreláthatólag Beled környékén nem okoz problémát a településeknek.
Tompáné Balogh Mária úgy tapasztalta, hogy a kormányhivatal nyitott az ésszerű és indokokkal alátámasztott változtatási javaslatokra, ezért Széles Sándor kormánymegbízott már így adja tovább az előterjesztést. Az már nem okoz nagy meglepetést, hogy a beledi alközpont a kapuvári járáshoz fog tartozni, és mindössze egy településsel, Répceszemerével bővül a mostani térséghez tartozó kör. – Soha nem gondolkodtunk a teljes munkaidős, ötnapos ügyfélfogadásban. Gondolom, hogy két nap alatt ezeket a feladatokat el lehet majd látni. A lakosságnak az a fontos, hogy ügyeit itt helyben tudja elintézni – mondta a polgármester. Sokan még mindig tanácsnak hívják a városházát is, tehát az állampolgárokat nem az érdekli, hogy minek nevezik az ügyfélfogadót, hanem hogy rendeződjenek a dolgai.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 21.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play