Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az emberek visszajelzése a plébánost megerősíti hivatásában

Radó Tamás szerint két dolog szükséges ahhoz, hogy valaki jól érezze magát új helyén: Miközben a korábbi közösség tagjai szabadon
engedik szellemi vezetőjüket, szeretettel gondolnak az együtt töltött évekre, a befogadó közösség pedig nyitott szívvel várja a plébánost.

Hatvanadik születésnapján köszöntötték nemrég Kapuvár plébánosát, aki szülővárosában, a soproni Szent István-templomban keresztelkedett annak idején. Radó Tamást 1978-ban szentelték pappá. A hűség városában tizenegy éven át látta el a segédlelkészi feladatokat, majd a káplánt két esztendőre Lébénybe helyezték át. A győri Szent Imre-templomban tizenhét esztendőt töltött, 2007 óta pedig Kapuváron teljesít szolgálatot. Elmondása szerint az első naptól kezdve otthon érezte magát a városban. Elődje, Kapui Jenő atya megkönnyítette neki a beilleszkedést, ezenkívül sok segítséget kapott Dukai Miklóstól, az egyházközség világi elnökétől és a plébánia összes dolgozójától.
A katolikus pap korábban is tapasztalta, hogy ahol az iskola és a szülők együtt tudnak dolgozni az egyházzal, ott a gyerekkel nincs probléma, mert mindenki egyformán próbál segíteni a másiknak.
– Kapuváron az egyházközség és a város kapcsolata korábban is gyümölcsöző volt, hiszen egymás nélkül nem tudunk semmit sem tenni. A templom az önkormányzat kezdeményezésére újult meg a városközponti rehabilitációs program keretében. A templom belső megújítása a hívek nagy áldozatába kerül, és nagyrészt az ő figyelmüknek köszönhető – fogalmazott Radó Tamás.
A plébános számvetést nem készített a kerek évforduló kapcsán, mivel mindennap megteszi, ami elvárható tőle, ráadásul örömmel látja el hivatását. Feladatköre változatos, annak pedig különösképpen örül, hogy részesül az egyének mindennapi életéből. Radó Tamás úgy látja, hogy ma is szükség van a papokra. A kapuvári plébános születésnapja alkalmából azt kívánta a híveknek, hogy hozzá hasonlóan éljék meg az évtizedek múlását. Lehet, hogy utólag néhány dolgon javítana, de ez szerinte inkább lelkiismeret kérdése, és ha újra kezdhetné, nagyjából ugyanígy cselekedne.

Beküldés dátuma: 2015. 02. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play