Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az élő zenének a playbackkal szemben utázonhatatlan varázsa van

A 2011 őszén alakult, és idén júniusban  először színpadra lépő Neoton Party Bandet azzal a szándékkal hozta létre a baráti társaság, hogy az élő zenét művelje és népszerűsítse. A zenekari tagok más-más formációban is muzsikálnak, de jól érzik magukat akkor, amikor a régebbi, feledésbe merülő dallamokat elevenítik fel együtt. Az ütőhangszer mögött ülő Haszonits Attila tizennyolc éves kora körül vette kézbe először a dobverőt, amivel azóta is jó barátságot ápol. A nem képzett dobost szakközépiskolai élményei motiválták a zenekaralakításra, így többféle összetételű csapatban is kipróbálta magát. A másik, kizárólag saját számokat előadó csapatának neve a Halva Született Nagypapák, mely a legegyszerűbben alternatív formációként aposztrofálható, és Haszonits Attila (csornai) szerint legalább olyan sikeres, mint a Neoton Party Band. Utóbbiban a megírt nótákat közösen dolgozzák fel, de az eredeti hangzásvilágot megőrizve adják elő. Hogy televíziónknak nyilatkozó Attilán kívül kik is? Horváth Sándor (farádi) billentyű, ének; Pénzváltó Imre (kapuvári) szólógitár; Csapó Péter (veszkényi) billentyű, ének;  Csapó Bálint (veszkényi) basszusgitár; Garab Gergő ritmusgitár (kapuvári), Vigh Réka (kapuvári) és Császár Ildikó  (potyondi) ének, vokál.

– Egyszer csak jött a telefon, hogy megalakul a Neoton számokat játszó formáció – mesélte a győri zeneművészeti szolfézs-ének szakán végzett Császár Ildikó, aki a Steamyban is megmutatja tudását. A csornai zeneiskola volt diákja elsősorban hegedülni tanult, de amint a körülmények mutatják, az ének is „jól áll neki”, ezért szép lassan felfedezték a környékbeli zenekarok. Ildikó a csapatmunka varázsát is elárulta: mindenki ismer mindenkit, egyetlen pillantásból rájönnek a másik gondolatára, így a kisebb bakikat is át tudják hidalni.
A Neoton Party Band a jövőben minél szélesebb közönségnek szeretne muzsikálni, nagyobb fesztiválokon részt venni, természetesen kizárólag élő zenével. Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play