Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A virtusvetélkedő játék, mozgás és csapatszellem

Rábapordányban tartották a „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedőjét”, pontosabban annak negyedik területi döntőjét, melyen a csallóközkürtiek is megjelentek. A testvértelepülésről érkezett versenyzők örömujjongással reagáltak a polgármesteri köszöntőre. Zeke József versenybíró 2009-ben területi elődöntőt vezetett Rábapordányban, így ismerős volt neki a terep. A játékosoknak azt tanácsolta, hogy a többmenetes rangadón úgy osszák be erejüket, hogy a végére se fulladjanak ki, hisz aki az országos döntőre akar kerülni, annak az összes versenyszámot végig kell vinni.
Még a legrutinosabb versenyzők is tévedhetnek, ezért nem árt odafigyelni.
A négy csapat részvételével megrendezett küzdelem jó erőnlétet igényel: a házigazda rábapordányiakon kívül Bágyogszovát, Bodonhely és Csallóközkürt versenyzői vonultak fel a küzdőtérre. Sodrófahajítás, petrence-,  súly- és kosártartás, zsák- és tejeskanna-cipelés, valamint ehhez hasonló érdekesebbnél érdekesebb programok várták a résztvevőket. A balesetveszély csökkentésére szolgáló bemelegítőt sem érdemes elsumákolni, mert mínusz tíz ponttal büntetik azokat a csapatokat, akik ezt megpróbálják kihagyni. A többség szót is fogadott, de sokan nagyon  viccesnek találták azt a helyzetet, amibe belecsöppentek, hiszen a mindennapokban nem végeznek ezekhez hasonló mozdulatokat. Egyébként nem kell tartani a laza hajlítgatásoktól, hiszen csak az általános iskolában jól begyakorolt mozdulatokat kell megismételni – jegyezte meg a tornát levezető hölgy, aki azért bemutatott néhány aerobic jellegű dinamikusabb gyakorlatot.
A rábapordányiak nagyjából a tavalyi felálláshoz hasonló összetételben jelentek meg a versenyen: ketten kiszálltak a csapatból, egy fiatalember pedig csatlakozott. A tizennégy fős brigád a virtusvetélkedőt nem most csinálta először, de azért új versenyszámokkal is találkoztak. A vegyes csoportot négy nő és hat férfi alkotta, a vas alkímiai jelével azonosítható társaságot pedig egyértelműen az erősebb nem tagjai képviselték. Patyi Béla csapatkapitány arról beszélt, hogy idén a kamion helyett az üresen is hat mázsát kóstáló Rába buszt fogják elhúzni. Hogy miért vágnak bele évről-évre? Rábapordányban ez már hagyománynak számít, szeretik az emberek a csapatjátékot – nyilatkozta a helyiek vezetője. Az egyéni versenyszámok teljesítői pedig egész éven át a konditeremben edzenek, tehát az súlyemelők és fekvenyomók alaposan felkészültek.
A bágyogszovátiak nagyrészt frissítették a csapattagokat, mert többen munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtak eljönni a rangadóra. A tavalyi esztendőben kimaradozó fiatalokat idén sikerült újabb játékosokkal pótolni. Berki János szerint az ő lányaik és fiaik nem kimondottan versenyző alkatok, de a lelkesedés megvan bennük. A csapatvezető a virtuskodást jó alkalomnak tartja arra, hogy összehozza a játékosokat, és a falunak sem árt a hírnév. A bágyogszovátiak erőssége inkább a síelés és a kannahordás – tette hozzá. A kapitány a közepes szintű eredménnyel is elégedett, mert nem sok idejük maradt a felkészülésre.
A bodonhelyiek nehezen hozták össze a csapatot, mert a kicsi falu lakói egy időben két rendezvényre voltak hivatalosak.Varga József alpolgármester ösztönzi a virtusvetélkedőn való részvételt, mert összekovácsolja a helyieket, és további előnye, hogy felvehetik a kapcsolatot a környező településekkel. Idén kevesebb fiatal jelentkezett a játékos megmérettetésre, de a bodonhelyiek mindentől függetlenül vállalkozószelleműek. A rönkfapakolás nagyon megy a fiúknak, a hölgyenek pedig a váltóversenyek – hangzott az interjúban. Nem a helyezés a lényeg, hanem a részvétel.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play