Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A sebességkorlátozó tábla kihelyezése sem elképzelhetetlen

A februári bejáráson részt vett a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának szakembere, a kormányhivatalhoz tartozó közlekedési felügyelőség útügyi osztályának munkatársa, a közútkezelő győri illetve csornai kirendeltségének képviselője, valamint Buthi Gyula, a helyi rendőrőrs vezetője.
A balesetek okainak vizsgálata után a következő megállapításra jutottak: Az említett kereszteződésnél a közlekedés a jogszabályi és a forgalomtechnikai szabályoknak megfelel. Az útkereszteződés biztonságosabbá tételére több javaslat hangzott el: Felfrissítik és kicsit kijjebb helyezik az útburkolati jeleket, továbbá jelezték a látómezőt esetleg zavaró fa kivágását is. Magasabbra helyezik a Kapuvár felől érkezőket tájékoztató jelzőtáblát, hogy ez se befolyásolja az áttekintést. A búgó hanggal figyelmeztető, akusztikus útburkolati jelek elhelyezését azonban elvetették, mert az útburkolat erre nem alkalmas. Ígéret hangzott el arra vonatkozóan, hogy március végéig helyezik ki a sárga színű, balesetveszélyes helyre felhívó táblákat. A fekvőrendőr ötletét  szintén megvalósíthatatlannak tartották, mivel a lakott területen kívül érkező járművek nagyobb sebességgel érkeznek a helyszínhez.
A helyszíni bejárás résztvevői abban is megegyeztek, hogy fél, illetve egy év múlva újraértékelik az esetleges további változtatásokat, mert nagyobb döntést igényelne, ha jelzőtáblával csökkentenék a 8611-esen közlekedő járművek sebességét.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés