Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A Rábaköz napja Csornán

A Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület látványos lovas felvonulását szerte a városban láthatta a közönség. A Kmety György szobra előtt katonás rendbe sorakozó huszárok a Szent István téren folytatták útjukat, majd a premontrei rendház épülete előtt díszsortűzzel fejezték ki tiszteletüket az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó trónörököse, Habsburg Ottó halála miatt.
Szabó László testi és szellemi felkészülésnek nevezte a baranta tradicionális harcművészet lényegét, melyről a látványos bemutató után beszélt. Szerinte őrizni a rabot, ápolni pedig a beteget kell, a hagyományokat viszont intenzíven megélni, s utóbbiért csapatával sokat tesznek. Pusztakezes alkalmazás, karikás ostor, íj, hajító és dobó fegyverek tartoznak az eszközkészletükhöz, és természetesen  saját ügyességük. Rongics Kristófnak főként az íjászat tetszett meg, de testvérével, Martinnal kardozni is szoktak. A komáromi Alku Gergő és Király András ostoros bemutatóval készültek a lovas napra, melyen első ízben vettek részt, s mivel nagyon színvonalasnak tartották a rendezvényt, jövőre is szívesen részt vennének a rábaközi napon. Grubits Róbert, a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület tagja arról tájékoztatott, hogy nem egyszerű felvonulásnak szánták a város utcáin való menetelést, hanem Csorna nevezetes helyeit érintették. A lovasok útba ejtették a Nádasdy-huszárezred volt csornai tagjának, Menyhárt Vincének három testvére és unokája házát is. Az egyesület tagja megköszönte a csornaiak kedvességét és a menetüket kísérő sok biztató  tekintetet.

Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

    Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play