Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A kónyiak várják és szeretik az egészségnapot

A harminchat főállású, négy részmunkaidős és több tiszteletdíjas munkatársat foglalkoztató kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ vezetője az intézményben végzett tevékenységekről beszélt: családsegítő  és gyermekjóléti szolgálat, családi napközi, házi segítségnyújtás, étkeztetés és idősek nappali ellátása. Allerné Kiss Edina hozzátette: Kóny, mint gesztortelepülés, egyes szolgáltatásaival huszonkét környező községgel kerül kapcsolatba.
A lakosság az egészségnapon az ingyenes szűrővizsgálatok széles palettájából válogathatott: vérnyomás- és vércukormérés, koleszterin és testzsír mérés, szén-monoxid mérés, bőrgyógyászati vizsgálat, teljes körű látás- és hallásvizsgálat. A tesztek eredményeit dr. Hegyi Katalin háziorvos értékelte, és adott tanácsokat az érdeklődőknek. A programokon résztvevőket nem bocsátották el üres kézzel, mert mindenki megkapta az “Egészség útlevelét”, melyen feltüntették a szűrési állomásokon megállapított értékeket. Aki igényelte, az adatok alapján komplex véleményt is kaphatott a jelen lévő doktornőtől. Kameránk előtt megszólaló hölgyek szerint az lenne az ideális, ha évente többször lenne szűrővizsgálat. Kielégítő eredményeik mellett orvosuktól a következő tanácsot kapták: Legyenek vidámak, tegyék amit jónak látnak, és örüljek az életnek A nyugdíjasokat nézve, nekik nem lesz nehéz betartani.

Beküldés dátuma: 2011. 12. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play