Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csoport vezetőjén keresztül minden táncos munkáját elismerték

A bodonhelyi táncos beleszületett a show  világába, ezért a rivaldafény élete természetes része. Szabó Szilvia hét éve csapatban végzi
ezt a munkát, örömet szerezve a települések apraja-nagyjának.

Bodonhelyi show-táncosok nélkülözhetetlen, üde színfoltjai a környező települések rendezvényeinek, de a résztvevők szülei, családtagjai nemcsak ezért boldogok, hanem mert látják gyermekük fokozatos fejlődését. Szabó Szilvia több településen oktatja a táncot, és Bodonhelyen két csoportja működik.
Ha szeretnénk megismerni a kezdeményezés eredetét, kicsit kukkantsunk bele  Szilvia magánéletébe.   A művészi tornára járó tanuló hétéves korában kezdett ismerkedni a tánccal. A mozgékony, hajlékony lány tanára javaslatára jelentkezett a Győri Tánc -és Képzőművészeti Iskolába, ahol fakultatív órák keretében akrobatikára, művészi tornára és dzsesszbalettre járt. Miután leérettségizett, részt vett egy fővárosi válogatón, így a budapesti Broadway Dance Companyhez került, s a turnézó társasággal több hónapot töltött külföldön. A táncos életre szóló élményeket szerzett a nagyvárosok színházaiban, ahol óriási közönség előtt léptek fel, és munkájukat minden alkalommal  elismerés övezte. Az egyik bodonhelyi falunap alkalmával – az akkor még hétfős csapat – egyetlen fellépésre tervezte produkcióját. A siker nem maradt el, ezért újabb felkérések következtek, és egyre többen szerettek volna csatlakozni a csapathoz. A kis települések egyik előnye, hogy mindenki ismer mindenkit, így családias légkörben, egymás iránti tisztelet és szeretet jegyében zajlanak a próbák.  A kezdetben főleg csak a nyári falunapokon és fesztiválokon bemutatkozó tánccsoportot ma már egész éven át foglalkoztatják. Produkciójukkal feldobják a programokat, de természetesen mindig alkalomhoz illő koreográfiával állnak ki az emberek elé.
A jó ritmusérzékű, rugalmas, kevésbé kötött ízületekkel rendelkező fiatalok nyilván tovább jutnak a gyakorlással, de az idősebb táncosok között is akadnak tehetségesek. A bodonhelyi show-táncosokat nem lehet plágiummal vádolni, mert darabjaikat  mindig saját koreográfiára adják elő , ráadásul az életkor szerint meglehetősen vegyes csapat ízléséhez igazítva.
– Nem szeretnénk betörni a profik világába, nekünk nagyon jó ez így. Nem akarunk versenyekre járni, ezért a sikereket a fellépéseinken aratjuk – mondta a táncoktató, aki ezt a mozgásformát mindenkinek ajánlja, mert fejleszti a ritmusérzéket, és nem utolsósorban sok-sok önbizalmat ad.
 Szabó Szilvia  nemrég megkapta a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat. A tánctanárnak saját fellépéseit tekintve nincsenek magasabbra törő tervei, de boldogan  közreműködne egy még nagyobb létszámot megmozgató megyei tánciskola létrehozásában.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play