Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A beledi diákok arról az oldalukról mutatkoznak be, amiben a legjobbak

Ágostonné Hajnali Csilla, a Mikrotérségi Általános Művelődési Központ igazgatóhelyettese negyedszázada választotta a pedagóguspályát, melyből tizenöt esztendőt a beledi iskolában töltött. A biológia-földrajz szakos tanár igazgatóhelyettesi feladatai mellett jelenleg csak a felsősöket oktatja természetismeretre és földrajzra - árulta el a vele készült interjúban.
Az évről évre ismétlődő kulturális és művészeti vetélkedőt huszonöt éve megrendezik az iskolában, azzal a céllal, hogy a tanulók ne csak ünnepi műsorral emlékezzenek az 1848-as márciusi forradalmi eseményekre, hanem saját tudásukat megmutatva, hazaszeretetet sugározzanak a nézők szívébe. A seregszemle két részből áll. Az első blokkban a gyerekek vers- és prózamondásban valamint ének, tánc és hangszeres kategóriában jeleskednek. - A program nagyon sokrétű, mindig a tanulók érdeklődésétől függ, hogy milyen színtéren mutatják be tudásukat - mondta a pedagógus. A megemlékezésen túl az a cél, hogy ne csak a szűk család lássa a tehetséges gyerekek előadását, hanem a település örömére mutassák be mindenkinek. A rendezvény második meghatározó egysége az a kiállítás, amelyen többféle kategóriában láthatók az alkotások:  rajz, festés, makettkészítés, gyöngyfűzés, papírhajtogatás, szobrászat.
A vetélkedőn részt vevő valamennyi tanuló jutalmazásra számíthat, az első három helyezett pedig kiemelt elismerést kap.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play