Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

160 év egy iskola életében már történelem

Egy község és közösség életében kiemelkedő helyet foglal el az iskola, ezért is tekintik fontosnak Enesén, hogy a tanév végére elkészül az iskola történetét bemutató kiadvány. A település vezetője hangsúlyozta: sokan és sokat tettek azért, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között tanulhassanak. Az évforduló egyben az összegzés ideje is, ezért felidézték az intézmény alapításától - a jelentősebb eseményeken át - napjainkig tartó fontosabb állomásokat. - Nekünk azért elsősorban a mára kell koncentrálnunk, az önkormányzatnak az a feladata, hogy biztosítsa a megfelelő feltételeket - hangzott a polgármestertől.  Megszólalásában hozzátette azt, hogy az enesei iskola infrastrukturális szempontból jó helyzetben van, ezért fel tudja venni a versenyt a városi társintézményekkel is. A szakmai munkát a pedagógusok és a tanulók közös tevékenysége jelenti, ezért rajtuk múlik, hogy a miként használják ki az adottságokat. Az enesei iskola hírneve jó, az országos mérési eredmények között pedig jobb helyet foglalnak el, mint az átlag  községi intézmények. - 2010 vagy 2011-ben - ezt a képviselő-testület el fogja dönteni - közel 15 millió forintos fejlesztés elé nézünk. Sikeresen szerepelt az önkormányzat a minisztérium által kiírt pályázaton; az iskola fűtéskorszerűsítését és a nyílászárók cseréjét tudjuk megvalósítani - számolt be az örvendetes tényről Mesterházy József.

Bartos Ilona igazgató az iskola életét úgy kommentálta, hogy a többi oktatási intézményhez hasonlóan nekik is van részük örömben és bánatban egyaránt. Nehézséget okoz számukra a csökkentett állami támogatás, ugyanakkor jókedvre hangolja őket, ha sikerül egy-egy fejlesztést végrehajtani.  A pedagógusok komoly szakmai munkát folytatnak az eredmények érdekében. A nyilatkozó elmondta, hogy huszonnégy elsőst írattak be a következő tanévre az enesei iskolába. - Szeretnénk ebben a mozgó és változó világban megőrizni a stabilitásunkat, és gyermekközpontú, értékeket közvetítő intézményben dolgozni - hangzott a jövőre vonatkozó elképzelés.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play