Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Nincs más dolgunk, nekünk élnünk kell!"

A közösségi adakozásból  létrejött emlékmű alkotója a bajai Harmath István, aki jutányos áron készítette el az erdélyi magyar író,  költő szobrát, a talapzat pedig Németh László kőfaragó  keze munkáját dicséri. A Wass Albert-szobrot Bartha József erdélyi református lelkész leplezte le. – A száműzött, Erdély- országot elhagyni kényszerülő Wass Albert szenvedéseiben ott van az egész magyarság minden baja – hangsúlyozta a lelkész, aki szerint az író a róla formált szobor által megbékélhet, mert otthonra lelt. – Most, amidőn emlékezünk 1956-nak csodálatos fiataljaira, mi még ott a végeken mindennapi szabadságharcunkkal küszködünk, mert össze kell gyűjtenünk a mások keze által lerombolt őseink templomait, iskoláit, hagyatékait – mondta a holtmarosi lelkész.
– Október 23-a legérzelemtelibb ünnepünk – a mondta a szilsárkányi kultúrházban Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: illő tisztelettel és alázattal kell fejet hajtanunk azok előtt, akik életüket áldozták hazánk jövőjéért, továbbá köszönettel tartozunk  azoknak is, akik a forradalmat követő évtizedekben tisztességgel őrizték meg 1956 emlékét.– A forradalmat  vérbe lehetett fojtani, de annak szellemiségét már nem sikerült. Sokan vagyunk itt, akik átéltük az eseményeket, de talán még többen, akiknek csupán meg nem élt történelem, vagy a nagyszülőtől hallott elbeszélés – hangoztatta Zöld Péter polgármester a zenés-táncos kultúrműsor után.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play