Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Zöld öves beledi karatés

A zöld öves karatés gond nélkül teljesíti a versenyeken előírt feladatokat: a fekvőtámaszt, a felülést, a guggolást,a több mint tíz küdelmet, és a több órás technikai bemutatót. Galambosi Benjámin sportpályafutása alatt sikeresen szerepelt a hazai és nemzetközi karate versenyeken.

Galambosi Benjámin édesapja is karatézott, így fia „automatikusan” beleszeretett a sportágba. Az iskolás hat éves kora óta karatézik: az alapokat Horváth Tibor mesteredzőtől szerezte meg. Mi tartotta meg a fiatalt ennyi esztendőn át ennél a harcművészetnél? Benjámin a küzdelmet és az önvédelmet nevezte meg elsőként. Két év múlva már versenyeken vett részt, és a diákolimpiai első, valamint magyar bajnokság harmadik helyezettje címet is megszerezte. A Svájcban megrendezett Swiss Open junior kyokushin karate bajnokságon nehezen legyőzhető litván ellenfelet fogott ki.
A fiú a heti három répcelaki másfél-kétórás edzés mellett otthon is gyakorol. Inspiráló körülmények között kezd az erőnléti tréninggel, majd azt követi a technikai és későbbi napon pedig a küzdelem. Utóbbi védőfelszerelésben történik, amihez hozzátartozik a sípcsontvédő és a kesztyű. A formagyakorlatok elsajátítása ugyancsak időigényes, ráadásul a versenyek előtt még tovább kell pontosítani az egyes mozdulatokat.
Benjámin küzdő társainak azt tanácsolja, hogy nagyon kitartónak kell lenni és földre kerülés után célszerű a lehető leghamarabb talpra állni. A fiú nem elégszik meg az eddig elért fokozattal, ezért úgy tervezi, tizennégy-tizenöt éves korára megszerzi a barna, még később pedig a fekete övet.
A beledi iskolást mindenben támogatják szülei, akik nagyon büszkék fiúk eddig elért eredményeire. Benjámin tanulmányi eredménye is példaértékű, a sok-sok ötös mellett csupán két négyese lett. Őszintén bevallotta, hogy fárasztó a sok edzés, de nem fogja feladni. A nyári szünetbe még belefér két karate tábor és természetesen a barátok.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek