Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Vona Gábor trágár szavakkal sértegette a nyugdíjasokat

Határt kell húzni a felelőtlen ellenzéki politizálásnak és megnyilvánulásoknak – mondta Gyopáros Alpár kapuvári sajtótájékoztatóján. Vona Gábor néhány hete tiszteletlen, trágár szavakkal illette a magyar nyugdíjasokat, amiért a Jobbik elnökének elnézést kellene kérnie az érintettektől.

 Minden szónak jelentősége van, ami különösen igaz a politikai közéletben, illetve a kormányzatban szerepet vállaló, felelősen gondolkodó személyekre. Ezzel szemben az ellenzéki politikai szereplők hetet-havat összehordanak, ígérgetnek fűt-fát, hiszen nem terheli kormányzati felelősség a vállukat – mondta Gyopáros Alpár. Az ellenzékben lévő politikai pártok az elmúlt években is hasonlóan kommunikáltak – tette hozzá privát véleményét az országgyűlési képviselő.

A Jobbik, illetve személy szerint Vona Gábor durván átlépte azt a bizonyos határt, mely mellett szó nélkül el lehetne menni. Gyopáros Alpár emlékeztette a nyilvánosságot arra a több mint egy hónapja történt esetre, amikor Vona Gábor saját közösségi médiafelületén durván és tiszteletlenül beszélt az idős magyar emberekről. A következő idézet a Jobbik elnöke által a második legnagyobb pártnak aposztrofált politikai erőtől származik: „magyar nyugdíjasok szájából szennyvíz folyik, szemeikben gyűlölet lobog, bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel , ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját".

Gyopáros Alpár a Fidesz, a KDNP, valamint a pártok ifjúsági szervezetei, illetve civil és főként a témában érintett idős ügyi szervezetek nevében arra szólította fel Vona Gábort, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot a hárommillió magyar nyugdíjastól.

Az elnézéskérésre több mint egy hónap múlva sem került sor – hangoztatta a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve: a Jobbik majdhogy nem fokozta azóta tiszteletlen megnyilvánulását. Mivel a párt országos elnöke nem volt hajlandó megtenni ezt az elvárható gesztust, a Jobbik megyei elnökének, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjének, Magyar Zoltánnak kellene bocsánatot kérnie az itt élő nyugdíjasoktól, hiszen neki ismernie kell az Rábaközben, illetve Sokoróalján élő becsületes, idős embereket.

Gyopáros Alpár az eset tanulságát levonva kijelentette: Az ellenzékiség nem jogosít fel arra senkit, hogy felelőtlenül sértegesse a magyar társadalmi csoportokat, mint legutóbb a nyugdíjasokat. Az országgyűlési képviselő reméli, mint ahogy korábban, a közelgő kampányidőszakban sem lesz jellemző a személyeskedő politizálás és tiszteletlen magatartás.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek