Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vezessünk türelmesen, hogy mindenki hazaérkezzen!

– Közlekedési szempontból az évszakok közti átállás időszaka a legveszélyesebb, mert ilyenkor hirtelen megváltoznak a környezeti és útviszonyok – mondta Buthi Gyula. A ködös időjárás és a csúszóssá vált utak miatt a télkezdet még nagyobb odafigyelést igényel a közlekedőktől. A rendőr őrnagy azt ajánlja az útrakelőknek, hogy mielőtt elindulnak, tájékozódjanak a körülményekről. Ausztriában több ezer eurós bírságra számíthatnak azok a gépjárművezetők, akik november 1-je után nyári gumival autóznak. – A gumicserét Magyarországon is ajánljuk, mert hét fok alatt a nyári guminak nincs megfelelő tapadása. Amennyiben valaki hosszabb útra indul, előtte vizsgáltassa át gépjárműve műszaki állapotát. A tankban lehetőleg több üzemanyag legyen, mert ha elakad az autós, akkor is melegen tudja tartani a jármű utasterét, de ugyanilyen fontos a feltöltött mobiltelefon, melyen segítséget lehet kérni. Buthi Gyula szerint az ünnepek közeledtével olyanok is a volán mögé ülnek, akik egyébként ritkán teszik ezt; rájuk még inkább vonatkozik az óvatosság, mert a veszélyhelyzetekben lassabban reagálnak. A rendőr őrnagy a rutinos sofőröket arra kérte, hogy legyenek velük elnézőek, mert azon a néhány percen már semmi sem múlik, illetve ha mégis, akkor a türelmes vezetéssel a balesetek elkerülhetőek. A kerékpárosok és a motorosok főleg arra figyeljenek, hogy  jól láthatóvá tegyék magukat a többi közlekedő számára. A láthatósági mellény a segédmotoros kerékpárosoknak is kötelező lakott területen kívül. A rendőr őrnagy hozzátette: munkatársai először csak figyelmeztetnek, de akit többször is megintenek, annak előbb-utóbb bírságot kell fizetnie.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.