Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vérre folyamatosan szükség van

– Sajnos az elmúlt időszakban csökkent a véradók száma – jegyezte meg Takácsné Szakács Ilona. A vöröskereszt kapuvári területi vezetője szerint ennek egyik oka, hogy sok az ingázó dolgozó, s mire lejár a munkaidő, már be is fejeződik a szervezett véradás, a tözscsapathoz tartozók azonban  minden alkalommal megjelennek. Az iskolákon és a munkahelyeken keresztül próbálják felvenni az emberekkel a kapcsolatot, hogy pótolják a hiányzó mennyiséget. Kapuváron négy-ötszáz főre tehető a segíteni akarók száma, igaz, ebből nem mindenki ad évente négy alkalommal. Amíg teljes kapacitásával működött a helyi kórház, a Kapuvárról és a környező községekből érkező véradók fedezték az itteni szükségletet, most viszont az országos vérellátó rendszerbe kerül az élet fenntartásához nélkülözhetetlen testnedv. 2012-től ismét a soproniakkal szervezik a kiszállásos véradást.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.