Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vérbeli sportember lett Jobaháza vezetője

Jobaháza új polgármesterének egyetlen kihívója volt a tavaly őszi helyhatósági választáson. Varga Zoltán nagyarányú győzelemmel vehette át a polgármesteri széket, és a vele járó felelősséget.

– Születésemtől fogva Jobaházán élek. 1994 óta önkormányzati képviselő vagyok és több mint tíz éve alpolgármesterként tevékenykedem. Mivel az előző polgármester nem jelezte indulási szándékát, és talán a falu lakosságának véleménye alapján is én kerülhettem abba a helyzetbe, hogy elindultam a választáson.

A településvezető korábbi közéleti tevékenységéről is beszámolt: 1998 óta a jobaházi községi sportegyesület elnöke, amiről azt gondolja, hogy alpolgármesteri feladatait e pozícióban betöltött szerepének köszönheti. A jól működő egyesület rengeteg pályázatot nyert az évek során. A csapatok a megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzéseken szerepelnek.
Békés hangulatban telt a tavalyi falukarácsony, de nemcsak ekkor érezték jól magukat, hanem amikor elbeszélgettek a nyugdíjasklub tagjaival. Tavaly rendeletbe foglalták a község díszpolgára kitüntető címet, melyet ötévente fognak átadni az arra érdemes személyeknek. A díjat első alkalommal Tóth Mihályné, a falu korábbi polgármestere vehette át több mint húsz esztendőn át tartó munkájáért.
Varga Zoltán polgármesterként több célt tűzött ki maga elé. Számára megvan a fontossági sorrend, de majd az idő dönti el, hogy ezek közül mi valósul meg. A közös rendezvényekkel a településen élők összefogását ösztönözné. A szennyvízelvezetés problémáját pályázati forrásból szeretnék megoldani, a csapadékvíz okozta gondokat pedig az állami szervek közreműködésével tudja elképzelni, mert szerinte utóbbihoz nem elegendő a lakosság akarata. A hivatal dolgozói és a képviselő-testület támogatják a település fejlesztésére vonatkozó elképzeléseit.
Az elkövetkezendő öt évben nem maradnak magukra a civil szervezetek sem, mert a támogatásáról biztosította őket a polgármester. A sportolókon kívül nagyobb figyelmet szentelnek a vöröskereszt helyi szervezetének, a galambászoknak és a nyugdíjasoknak. A falu biztonságának növelésére létre fogják hozni a polgárőr egyesületet.

Varga Zoltán kijelentette: Folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot a Jobaházán történtekről, amihez szorosan hozzátartozik a honlap megújítása. Az idősebbeket negyedévente írásban értesítenék az őket is érintő önkormányzati ügyekről. Jobaháza vezetője az emberektől mindössze annyit kér, hogy a hozzájuk juttatott információk alapján segítsék a képviselő-testület munkáját.
– Próbáljuk meg együtt élhetővé tenni ezt a kis települést a Rábaköz szívében – hangzott a nyilatkozatban.

Beküldés dátuma: 2015. 01. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Eredményes a beledi óvoda idei pályázata is

  A Magyar Falu Program pályázatán nyert pénzből újul meg a beledi egészségcentrum és a vicai faluház: a város 80, illetve 15 millió forint támogatást nyert a beruházásokra.

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.