Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásárosfaluba újabb pályázati pénz érkezik

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi, alig kétszáz főt számláló dunántúli település, melynek fiataljai húsz esztendővel ezelőtt gondoltak egy merészet: szabadtéri fesztivált szerveznek. Az azóta eltelt lassan negyedszázad alatt húsz-harmincezer ember is megfordult Vásárosfalu könnyűzenei ünnepén.

Vásárosfaluban 1991 óta megtartják a falunapot, melyre az augusztusi vagy a szeptemberi hónapban kerül sor. Ráadásul idén ünnepelte 20. évfordulóját a környék legnagyobb ingyenes fesztiválja, a Vé-Feszt is. Az első falunap óta eltelt huszonhat esztendő még egy település életében is meghatározó, nem beszélve egy ember földi pályafutásáról. Molnár Sándor szerint nemcsak rajta, hanem a községen is meglátszik a valamivel több mint negyedszázadnyi idő. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat és a mindenkori kormány támogatásának köszönhetően sokat fejlődött a falu.

A választás szabadsága és a döntés felelőssége gyakran nehézségek elé állította jeles történelmi nagyjainkat, de a sorsfordító helyzetek mostani életünknek is velejárói. Aki útelágazáshoz érkezik, sokat gondolkodik azon, hogy milyen irányba induljon el – fogalmazott Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő példaként említette az európai államokat mostanság gyakran válaszút elé állító menekülthelyzetet, hiszen nem könnyű meghozni a döntést arról, hogy miként jár el hazánk helyesen. A kisebb helyi közösségeknek is nap mint nap el kell határozniuk magukat valamilyen témában. A vásárosfalui fiatalok húsz évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy fesztivált szerveznek. Az évek során többször felmerült a kérdés a folytatásról, de szerencsére a továbbvitel mellett döntöttek. Gyopáros Alpár abban bízik, hogy a legutóbbi elbizonytalanodás ellenére nem szakad meg a húsz éve tartó folyamat, és jövőre is lesz Vé-Feszt.
Hasonlóan bátor döntés kellett ahhoz, hogy a helyi evangélikus gyülekezet tető alá hozza egyik nagy álmát, és megépítsék a templomukat. A vásárosfaluiakban a hit olyan erősen munkálkodott, hogy évek alatt sem adták fel elképzelésüket.
– A polgármester úrral ezen együtt dolgozunk, és bízunk a kormány támogatásában – tette hozzá az országgyűlési képviselő.
Gyopáros Alpár megkoronázta a helyiek jubileumi találkozóját, mert a 20. Vé-Feszt-en bejelentette: Vásárosfalu önkormányzata 18 millió forintot nyert a faluház felújítására. Molnár Sándor polgármester tudott a pályázati forrásról, de nem akarta előre lelőni a poént, ezért inkább kivárta vele az ünnepi alkalmat.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

  • Élménybeszámoló a kárpátaljai látogatásról

    Vásárosfalu küldöttsége 2018 őszén kárpátaljai látogatáson vett részt. A rábaközi község legújabb testvértelepülési kapcsolatáról, valamint az ukrajnai utazásról Molnár Sándor polgármester számolt be televíziónknak.

További hírek