Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vásárosfalu új köntösben készül a nyárbúcsúztatóra

A Vásárosfalu Jövőjéért Alapítvány tízmillió forintot nyert a templomkert környezetének szépítésére az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap keretében. Komoly munkát jelent a LEADER pályázati pénzből finanszírozott építkezés, hiszen Molnár Sándor szerint eléggé elhanyagolt ez a térség, amely nem azt jelenti, hogy kevésbé foglalkoztak vele, csak az idők során elöregedtek a tuják, és a fák is jócskán gondozásra szorulnak. Legelőször a tájidegen növényeket és megszáradt tuskókat távolítják el,  melyek helyére új fasort telepítenek, a járda pótlására pedig a templom melletti útszakaszon három méter széles, szilárd burkolatot készítenek. Az épület bejárata előtt szintén térköveznek, a Fő út felőli ajtónál viszont attól függően, hogy a gesztenyefák mennyit engednek, kb.két méteres  sétálószakaszt hoznak létre. A közvilágítást kandeláberes berendezésekkel oldják meg, mely biztosítja a központi terület sajátos hangulatát. Az beruházásban leginkább érintett útszakaszon csekély a járműforgalom, ezért torlódásra nem számítanak.
Mivel Beleden két vallási felekezet működik, és a mostani beruházás a katolikusokat érinti, gondoltak az evangélikusokra is: bár nem lesz olyan nagy horderejű, mint amilyen az említett környezetrendezés, de imaházuk előtt civil felajánlásból  rózsakertet és parkolót alakítanak ki – tudatta a polgármester. Utalt arra is, hogy remélhetőleg mindegyik építkezéssel végeznek az augusztus 26-tól 28-ig tartó falunapi rendezvény kezdéséig. Első nap fogadják a Székelyvajáról érkező erdélyi küldöttséget, akik közül többen tervezik, hogy állampolgársági esküt tesznek. A nyárbúcsúztató fesztivál minden évben sok embert vonz a településre, de a találkozó idén talán még népszerűbb lesz, mert a pályázati támogatást nyertek a megrendezéséhez.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.