Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Van mivel büszkélkednie a beledi iskolának

A diákoknak sikerélmény, a felkészítő pedagógusnak pedig nagy öröm és egyben visszaigazolás a tanulók eredményes szereplése a tanulmányi versenyeken. A kiemelkedőbb helyezéseket elért fiatalok osztályfőnöki, illetve igazgatói dicséretben részesülnek.

Negyedikesek szerepeltek a Gerencsér Éva megyei magyar nyelvi tanulmányi versenyen, melynek iskolai, területi és megyei fordulóján mérették meg magukat a gyerekek. A helyesírási, nyelvhelyességi, logikai feladatokból összeállított megyei döntőn Török Flórián a második helyen végzett, Horváth Cecília Lilla pedig a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.
Nagyon szoros volt a mezőny a megyei döntőn. Az első helyezett csupán egy ponttal előzte meg az „ezüst érmest” – tudtuk meg Balogh Zsuzsanna pedagógustól.
A Bendegúz Tudásbajnokságon a gyerekek nevezési díj befizetése ellenében vehetnek részt és tizenhat tantárgy közül választhatnak. A jelentkezők hat fordulón keresztül otthoni levelezős formában oldhatják meg a feladatokat.
A megyei megméretésen a jelentkezőknek helyben kell megoldaniuk egy feladatot, a többi részét viszont interneten küldik be otthonról a diákok. Horváth Cecília Lilla környezetismeretből hatodik helyezést ért el.
– Anyukám kiskoromban nagyon sokat énekelt nekem és verseket tanított. Már óvodában is sok versmondó versenyre jelentkeztem – mesélte a nyelvtanból, matematikából egyaránt sikereket elért Horváth Cecília Lilla. A negyedikes tanuló még elmondta, hogy a Bendegúz Tudásbajnokság környezetismeret kérdései nagyrészt a tananyagra épültek, de voltak attól eltérő feladatok is.

Török Jeanette atlétika versenyre készítette fel diákjait. A pedagógus szerint a sportolók részéről fontos a következetesség, a szorgalom, ezenkívül bírniuk kell a folyamatos terhelést.
– A szezont mezei futóversennyel nyitottuk márciusban, amelyen a negyedik korcsoportosok első helyezést értek el, a megyei döntőn pedig harmadikak lettek.
A 4 x 600-as váltón elért körzeti első és megyei első helyezés után a döntőre készülnek a belediek. A lányok lelkesen dolgoznak, és tanáruk szerint a kiváló eredmények annak is köszönhetőek, hogy negyedikes koruk óta atletizálnak. A differenciált testnevelési órán a versenyre indulók többet dolgoznak társaiknál, részt vesznek az edzéseken, de még hétvégén is gyakorolnak.
Barabás Laura 1500 m-en megyei ötödik helyezést ért el, Eőry Eszter a mezei futóversenyen megyei harmadik, a 4x600-as váltóban első helyet ért el. A 4x600-as váltó tagja volt még Veln

Beküldés dátuma: 2018. 06. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek