Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Újragondolt magyaros ételek

– A szakács szakma is olyan, mint minden más egyéb munka: mindig van hova fejlődni. Tényleg igaz, hogy a jó pap holtig tanul. Folyamatosan képezem magam a különböző éttermekben és rengeteget olvasok a gasztronómiáról – mondta Nagy Eszter, akinek a főzőműsor fináléjából való kiesés nem valaminek a végét, hanem a kezdetét jelentette.

Nagy Eszter tavaly főzőtudományával szerzett országos ismertséget az egyik kereskedelmi csatorna látványos vetélkedősorozatában. A legjobb női szakács címet kiérdemlő játékos nemcsak a fakanalat forgatta jól, mert taktikai képességeit és színes egyéniségét is megcsillantotta.

– Éltetem egyik legmeghatározóbb élménye volt, hogy részt vehettem a főzőműsorban. Akkor még sajnáltam, hogy nem nyertem, azóta viszont nem bánom. Azt gondolom, hogy így sokkal több időm jut mindenre. Lehet, hogy a pénznyereményből nyitottam volna egy éttermet, ahova most be lennék zárva, így viszont sokkal több helyre eljutok – mesélte a tévés szereplő, akit azóta vállalkozások kérték fel termékeik népszerűsítésére. A kreatív séf nagyobb cégeknek szervez főzéssel kombinált csapatépítő tréningeket. Saját főzőiskolájában tizenhét gasztrotréningből lehet választani. (http://www.creativechef.hu, facebook: CreativeChef Eszter)

Jövőbeni éttermét magyaros konyhával tudja elképzelni, ahol újragondolja és játékosabb formában kínálja a megszokott ízeket. Kísérletező kedvét szeretné érvényesíteni a hagyományos ennivalók megjelenítésében, tálalásában.

Eszter újabban a Győr+TV adásain bukkan fel, mert olyan tévés szereplést akart vállalni, amelyet nemcsak a hivatásos szakácsok, hanem a nézők is magukénak éreznek. Elérhető alapanyagokból, érthető módon szeretné bemutatni a különböző finomságok elkészítését. A Rábaközi Televízió is műsorra tűzte a „Creative chef” című főzőmagazint, mely olyan receptek alapján mutatja be az egyes ételek előállítását, amelyeket a háziasszonyok is képesek reprodukálni.
– Egyre fontosabb az egészség. Én ennek megfelelően próbálok főzni, de úgy, hogy ne menjen az ízek rovására. A szépen terített asztal az a hely, amely körül az emberek összegyűlnek, ahol az élet nagy dolgai születnek, ezért én mindenkinek azt javaslom, főzzenek sokat, egyenek jókat és nézzék a műsort – mondta Nagy Eszter.

Beküldés dátuma: 2016. 05. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek