Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Újdonságok és régebbi programok egyaránt szerepelnek a kulturális intézmény kínálatában

Rendhagyó előadást láthatott január végén a kapuvári művelődési központ közönsége: hat művészeti csoport mutatta be Hany Istók történetét. Henye Zsuzsa, az intézmény igazgatója nem emlékszik hasonló produkcióra a város kultúrtörténetében.

Kapuvár tavaly ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, mely alkalomból különlegesebbnél különlegesebb programokkal várták egész éven át a látogatókat. Kapuvári művészeti csoportok kezdeményezésére jött létre az a közös produkció, melyben színpadra állították Hany Istók legendás történetét.
Két énekkar, az Ars Camerata Kórus, valamint a Haydn Vegyeskar, két modern tánccsoport, a Movement Dance School és a Diamant-Genius Tánciskola, továbbá a Kapuvár Néptáncegyüttes, valamint a Hanság Big Band közreműködésével láthatta a közönség az előadást január utolsó szombatján.
Mivel mindegyik csoport nagy létszámmal dolgozik, kb. 160 fellépő mutatta be a különleges darabot. A Hanság lápi világában több mint kétszázötven évvel ezelőtt felfedezett félig ember, félig állati lény történetét narrátor segítségével foglalták össze.

Új év, mindig újabb kezdet, de Kapuváron változatlanul folytatódnak az eddig megszokott, közkedvelt szakkörök és klubfoglalkozások. Várhatóan május végéig tart az a nagyszabású felújítás, melynek ideje alatt zárva tart a városi könyvtár, ezért ideiglenesen átköltöztek a művelődési ház hátsó bejáratától megközelíthető klubtermébe – hívta fel a változásra a látogatók figyelmét Henye Zsuzsa. – Kicsit szűkösen vagyunk, tele van a ház, de dolgozunk és szervezzük a programokat – tette hozzá az igazgató.
Jelenleg nem található meg a teljes könyvtári állomány, de a legnépszerűbb és legújabb kiadványok elérhetőek, illetve működik a könyvtárközi kölcsönzés. Hétköznap nyolctól délig és egytől négy óráig, valamint szombat délelőtt várják a szolgáltatást igénybe vevő olvasókat.

Kapuvár évadnyitó városi programja a böllérmáj fesztivál, melyet február 22-én a szokásos helyen, a KRESZ-parkban felállított rendezvénysátornál fogják megtartani. A tavalyinál is nagyobb érdeklődés várható, hiszen eddig több mint negyven főzőcsapat jelezte a részvételi szándékát a kétnapos gasztrofesztiválra. A hajdani Gulyás csárda hangulatának megidézése, valamint az ételkóstoló mellett helyi csoportok színesítik a kulturális programkínálatot, este pedig Csepregi Éva szórakoztatja a közönséget.

A kapuvári művelődési központ színházi bemutatóira általában az őszi szezon kezdetén értékesítik az összes bérletet, így az év elejére sem jellemző, hogy maradna belépőjegy. Emiatt plusz előadásokkal kedveskednek az érdeklődőknek. Ilyen a veszprémi Pannon Várszínház által február 29-én (szombaton) délután három órakor bemutatásra kerülő „Csinibaba” című film színpadi változata.

Beküldés dátuma: 2020. 01. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek