Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Trianoni megemlékezés Csornán

Egész nemzet tanult meg hangtalanul imádkozni Trianon eljövetelekor. Az emberek azonban megtanulták, hogy egyetlen félelem sem örökös. – Amilyen csendesek lettünk mi, olyan hangos volt körülöttünk a győztesek páholya – mondta Fazakas Zoltán Márton, a Csornán megrendezett trianoni ünnepség szónoka.

A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület nevében Szalayné Galambosi Tímea, a Csor-nai Városi Művelődési Központ és Könyv-tár igazgatója köszöntötte a trianoni béke-szerződés aláírásának és a nemzeti össze-tartozás évfordulójának alkalmából ren-dezett ünnepség résztvevőit. Ezt követően Molnár Ferenc „Trianon” című saját köl-teményét adta elő.
– Magyar testvéreim, kedves fiatalok! Emlékeznünk kell az egykori Magyarországra, és arra a történelmi eseményre, amely jelenünket is, és még a ti jövőtöket is meghatározza – mondta Fazakas Zoltán Márton apát, majd egy megtörtént, valós történetet mesélt el a jelen lévő ifjúságnak, annak okulására, hogy mit jelent az imádság az egyének életében. A harcokban edzett, a világégés idején sokat szenvedett, megrendült férfiak kerestek vigaszt az otthonok felé szálló fohászban. Trianon megalázást, szégyent, elesettséget, szegénységet hozott a magyaroknak.
– Mi a kiút Trianonból? Szeresd a családodat, még akkor is, ha néha lecserélnéd őket szívesen. Tiszteld a hazádat, a földet, amin állsz, ami kenyeret ad, és imádd az Istent – fogalmazott a premontrei apát.

Az ünnepségen megjelentek a város vezetői, a képviselő-testület tagjai, és az egyházak képviselői. A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Iskola nyolcadikas tanulói ünnepi műsorral készültek a jeles évfordulóra.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.